Ozonoterapia, folosită în tratamentul pentru coronavirus. Dezvăluirile unui medic din Italia, despre beneficiile terapiei

Ozonoterapia a fost inclusă în tratamentul pentru combaterea noului coronavirus. Inclusiv specialiştii din Italia, ţară în care pandemia de COVID-19 a ucis peste 20.000 de oameni, s-au convins de eficienţa acestei practici medicale. Corespondentul special România TV în Italia, Rocco Xavi, a vorbit cu preşedintele Societăţii italiene de terapie cu ozon şi oxigen despre cum este folosită ozonoterapia în tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
Romania TV
16 apr. 2020, 20:05
Ozonoterapia, folosită în tratamentul pentru coronavirus. Dezvăluirile unui medic din Italia, despre beneficiile terapiei

Medicul Marianno Franzini trăiește și lucrează în epicentrul focarului de la Bergamo. Cadrul medical a vorbit despre toate beneficiile ozonoterapiei  are ar putea duce la evitarea complicațiilor severe în cazul COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus.

„Ozonoterapia este cunoscută de peste 100 de ani. Tesla este cel care a înființat Societatea de ozonoterapie care îi purta numele, pentru că erau cunoscute beneficiile acestei metode. În Italia a ajuns acum 40 de ani, în 1982, și de la un număr de 90 de colegi care utilizam ozonoterapia, acum suntem peste 3000 de medici care o folosim”, a explicat medicul Marianno Franzini la România TV.

Ţările în care este folosită ozonoterapia

„În toate țările europene, în Germania de pildă sunt peste 15000 de medici și terapeuți care o folosesc, în Spania sunt cam la fel de mulți ca în Italia, în Austria, în Grecia, chiar și în Franța. Astăzi ozonoterapia este cunoscută și practicată în toată lumea. În fiecare țară din lume există medici ozonoterapeuți, într-un număr mai mare sau mai mic. Din China până în Statele Unite”, a precizat medicul italian.

Ozonoterapia, efectele asupra coronavirusului

„Nu am descoperit acest lucru, ci am studiat, încă de la primele contaminări cu acest virus, știind că produce hipoxie, adică lipsa oxigenului, pneumonii interstițiale, am început să gândim logic: ozonul este un antiviral; ozonul produce oxigen prin transformarea sa, deci reduce hipoxia la pacienți, deci ozonul ajută în lupta contra infecției pulmonare, era deja folosit în pneumonii, apoi am văzut că intervine și în microcirculație, combătând trombozele, fiind un anti-trombotic.

Punând laolaltă toate aceste particularități am preparat, primii în lume, un protocol specific, pentru combaterea virusului de la început, adică de la cazurile mai puțin grave până la cele grave”, a menţionat dr. Franzini.

Zeci de pacienţi cu coronavirus, trataţi cu ozonoterapie

„Avem deja primele date după administrarea la 50 de pacienți. Au fost publicate în două reviste medicale importante, aceasta este una din ele iar aceasta este o alta, Revista europeană de farmacologie, extrem de importantă, în care am publicat primele rezultate.

De asemenea ne ținem colegii și prietenii din toată lumea la curent, pe internet, pe site-ul nostru dar și pe Facebook, deci la fiecare 10 zile publicăm cele mai noi rezultate. Am ajuns acum la 50 de pacienți. 

Din 50 de pacienți intubați, mai sunt acum doar 3 intubați, restul fiind vindecați, având două teste negative și fiind externați din spital. Dar cercetarea nu s-a terminat fiindcă astăzi vom primi raportul tuturor examenelor paraclinice care ne vor arăta datele de laborator ale acestor pacienți pe parcursul celor 2 săptămâni în care au fost tratați”, a menţionat medicul italian.

Cum funcţionează tratamentul cu ozonoterapie în cazul coronavirus

Întrebat dacă după cinci şedinţe de ozonoterapie în 10 zile de tratament un pacient poate fi considerat vindecat, medicul Franzini spune că „acest lucru trebuie evaluat”.

„Dacă bolnavul a venit la noi de la începutul bolii, sunt 99% șanse să se vindece. Dacă pacientul este deja intubat, sunt 50% șanse de a-l putea salva. Putem spune că noi am abordat infecția cu coronavirus într-un mod revoluționar.

Vorbesc de Italia. Să nu îi mai lăsăm pe pacienții pozitivi la test timp de o săptămână sau 10 zile acasă, ci să îi luăm imediat și să îi tratăm deîndată.

Pentru că astfel avem 99% șanse de a-i vindeca într-o săptămână. Ei nu vor mai trebui apoi să vină în spital, decât dacă starea lor s-ar agrava, însă 99% dintre ei sunt tratați acasă.

Deci salvăm mai multe vieți, avem mai puțini morți, iar viața socială, profesională, economică, poate continua ca deobicei, pentru că ar deveni o boală ca gripa, o fac și peste o săptămână – zece zile mă vindec și îmi reiau activitățile obișnuite”, a explicat dr. Franzini.

Există tratament pentru coronavirus?

„Tratamente specifice nu există, deci s-a mers pe ideea că pacientul face boala și se poate vindeca. Noi trebuie să atacăm virusul încă de la început. Virusul nu e foarte rezistent la ozon. Așa că trebuie anihilat înainte ca el să deterioreze sistemul respirator și circulator. 

Astăzi în 18 spitale se practică protocolul nostru.

Metoda nu are contraindicații, nu dă alergii, nici intoxicații, și se poate asocia cu tratamentul obișnuit, așa cum facem astăzi în cele 18 spitale. Nu are contraindicații iar eficiența ei se vede în 15 zile”, a afirmat preşedintele Societăţii italiene de terapie cu ozon şi oxigen.

Profesorul Adrian Streinu Cercel: „Un medicament împotriva coronavirus e blocat în vamă din cauza birocraţiei”

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Ce s-a ales de românul care a câștigat 10 milioane de euro la Loto 6/49. Ce face acum, nici nu zici că e milionar
Capital.ro
Tragedie în lumea filmului. A murit unul dintre cei mai buni actori ai țării. Nu s-a mai putut face nimic pentru el
Playtech.ro
Când ești obligat să plătești fondul de rulment și când nu. Ce spune legea
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Sondaj comandat de Nicușor Dan înaintea primului tur. Luptă strânsă între candidați pentru locul doi
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Schimbări la Google Maps. Utilizatorii riscă să își piardă amintirile digitale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
Ireal ce a găsit Piedone într-un faimos bar din Constanța. Când a văzut asta, șeful ANCP a închis localul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare voce a țării. A fost o zeiță a muzicii. Nu va mai fi nimeni ca ea
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Profesoara de 36 de ani care a trimis fotografii nud unor elevi, pedepsită aspru
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Cardinalii de la Vatican au început cea de-a 9-a reuniune pregătitoare conclavului. Semnalele de fum de deasupra Capelei Sixtine sunt gata
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare