(P) Ce opțiuni vor mai avea fumătorii de țigări mentolate în mai puţin de-o lună?

În mai puțin de-o lună, cei circa 500.000 de români care fumează țigări mentolate nu-și vor mai găsi produsele preferate în magazine.Asta pentru că țigările mentolate vor dispărea complet din România, ca urmare a implementării prevederilor unei Directive europene.

RomaniaTV.net
18 mai 2020, 07:25

Fumătorii care nu doresc să renunțe complet la tutun și nici la aroma de mentol ar trebui să știe că produsele care încălzesc tutunul, precum gloTM, dar și țigările electronice pot oferi în continuare gustul cu care sunt obișnuiți. Asta pentru că, deși produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă europeană privind produsele din tutun ca țigaretele, legiuitorii europeni au considerat că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au prevăzut același set de restricții. De aceea, mentolul va fi în continuare disponibil în aceste dispozitive, alături de alte arome.

Mulți români au apelat deja la aceste alternative, circa 150.000 deținând deja un dispozitiv glo, arată datele BAT, cea mai mare companie din industria tutunului din România.

„Consumatorii ne spun că doresc produse alternative la fumat care să ofere o experiență cât mai satisfăcătoare în comparație cu produsele tradiționale din tutun. Având în vedere acest lucru, am lansat recent noul gloTM hyper, care pe piaţa din România cea mai avansată tehnologie de încălzire a tutunului a BAT, încălzirea prin inducție, au declarat reprezentanții companiei.

Din 2013, BAT a investit la nivel global peste 4 miliarde de dolari în dezvoltarea, producerea și comercializarea produselor alternative la fumatul tradiţional. Peste 1.500 de oameni de ştiinţă, cercetători, ingineri şi toxicologi lucrează în centrele de cercetare şi dezvoltare ale BAT din întreaga lume pentru a dezvolta produse cu nicotină care să le ofere adulților fumători alternative potențial mai puțin riscante la fumat.