Păcăleală la Kaufland, atenţie mare de Black Friday la raft, ANPC a dat amenzi mari. Kaufland: Problemele au fost remediate

Amenzi de 60.000 de lei, date de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la Kaufland Timişoara. Au fost retrase de la vânzare produse alimentare ţinute la temperaturi neconforme şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii tonetei alimentare din parcare.

13 nov. 2021, 10:35
Păcăleală la Kaufland, atenţie mare de Black Friday la raft, ANPC a dat amenzi mari. Kaufland: Problemele au fost remediate

UPDATE Poziţia Kaufland

: Toate aspectele identificate de autorități au fost soluționate în cel mai scurt timp. Am acționat prompt în vederea remedierii imediate și pentru a stabili măsuri care să prevină apariția unor astfel de neconformități pe viitor. Activitatea magazinului nu a fost întreruptă și în acest moment funcționăm conform programului. Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat în magazinul din Timișoara și apreciem eforturile susținute din partea autoritatilor din ultima perioadă. Vom colabora mereu cu acestea pentru a oferi clienților cele mai bune produse și servicii.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Timiş au dat amenzi de 60.000 de lei în urma unui control făcut la magazinul Kaufland din Timişoara, fiind găsite nereguli legate de preţul produselor prezentate ca fiind oferte de Black Friday. De asemenea, s-au găsit nereguli privind depozitarea unor alimente, acestea fiind retrase de la vânzare, şi s-a dispus oprirea temporară a activităţii la toneta alimentară din parcarea magazinului.

Tăiței cu sticlă retrași din Kaufland, Germania. Reacția companiei pentru clienții români!

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a controlat, vineri, ofertele speciale de produse alimentare şi nealimentare de la magazinul Kaufland Timişoara, promovate în revista proprie, precum şi zona de alimentaţie publică.

Astfel, au fost constatate mai multe abateri: la 18 din cele 28 de produse alimentare şi nealimentare, prezentate în revista Kaufland ca fiind oferte de Black Friday, controlate, s-a stabilit că, în magazinul timişorean, se comercializau la acelaşi preţ ca înaintea perioadei de campanie.

Greşeala majoră pe care o faceţi la Lidl, Kaufland, Cora sau Carrefour. Atenţie mare la raft!

De asemenea, la toneta de alimentaţie publică plasată în parcare, în vecinătatea întrării in magazinul Kaufland Timişoara, s-au constatat: utilizarea unui cuptor necurăţat si neigienizat de mult timp, cu resturi alimentare arse şi cu depuneri în strat gros de grăsime arsă, utilizarea unor grătare electrice necurăţate, neigienizate, prezenţa unor ventilatoare, în spaţiul de frig, necurăţate şi neigienizate.

În două vitrine de frig şi una caldă, de la Kaufland, în care erau depozitate diferite sortimente de mezeluri, brânzeturi, respectiv preparate calde, aceste produse nu erau depozitate la temperatura declarată de producător prin eticheta produsului.

Ca urmare, CJPC Timiş a dat amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei şi a dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare afectate de regimul greşit de temperatură din vitrine şi oprirea temporară a prestării de servicii pentru toneta de alimentaţie publică de la Kaufland Timişoara.

Şapte magazine şi o bancă, amendate cu 260.000 de lei după controale ale Comandamentului Special Black Friday al ANPC

Şapte magazine şi o bancă au fost amendate cu suma totală de 260.000 de lei în urma unor controale făcute, vineri, de Comandamentul Special Black Friday al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Totodată, au fost emise 7 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte şi o propunere de încetare a practicii comerciale incorecte, în cazul băncii.

Potrivit ANPC, vineri, Comandamentul Special Black Friday a verificat 10 mari operatori economici din întreaga ţară, care promovau reduceri speciale în această perioadă.

Au fost găsite nereguli la opt dintre aceştia: Grup Editorial Litera SRL – www.litera.ro, HCV International SRL – www.watchshop.ro, Electronic Word SRL – www.badabum.ro, Jysk Romania SRL – www.jysk.ro şi magazinul cu vânzare directă Jysk Ploieşti, Retail Concept Design SRL (Mobexpert Bucureşti), Orange Romania SA, DHS Bike Part Deva şi BRD Timişoara.

Volumul amenzilor contravenţionale aplicate celor 8 operatori s-a ridicat la 260.000 de lei.

Acestor sancţiuni li s-au adăugat 7 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte şi o propunere de încetare a practicii comerciale incorecte, în cazul BRD.