Tăiței cu sticlă retrași din Kaufland, Germania. Reacția companiei pentru clienții români!

Încă un produs a fost retras de la raft, în această săptămână. Toți cei care l-au cumpărat trebuie să îl returneze cât mai repede.

09 nov. 2021, 16:32
Tăiței cu sticlă retrași din Kaufland, Germania. Reacția companiei pentru clienții români!

Tăiței cu sticlă retrași din Kaufland. După ce înghețata, chiftelele, pâinea și gogoșile au fost retrase din cauza oxidului de etilenă, după ce mai multe brioșe cu ciocolată au fost retrase după ce s-a descoperit sârmă în ele și după ce unele fructe și legume au fost retrase din cauza cantităților mari de pesticide, un nou produs este retras acum din cauza sticlei sparte.

Tăiței cu sticlă retrași din Kaufland, Germania. Reacția companiei pentru clienții români!

Este vorba despre un produs pe bază de tăiței instant asiatici, care a fost vândut în multe magazine cunoscute, printre care Kaufland, Edeka și Rewe. Producătorul a emis un semnal de alarmă, astfel că reprezentanții lanțurilor de supermarketuri îl scot din circuitul consumului uman.

Kaufland precizează, într-un drept la replică, că-n România nu este comercializat produsul retras de la raft: Produsul “Tăiței instant MAMA cu aromă de porc tom yum” nu este comercializat in niciunul din magazinele Kaufland din România. Vă semnalăm că afirmația de la baza articolului prezintă informații scoase din context, având în vedere că nu se specifică nicăieri în material faptul că măsura de retragere nu a fost implementată în România.

De altfel, de pe rafturile Kaufland România au fost retrase , la începutul lunii, 3 loturi de fructe în luna octombrie 2021. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat printr-un comunicat oficial că s-au descoperit mari probleme la rodii, depășindu-se valorile admise de reziduuri de pesticide.

„Vă informăm că în urma prelevării unor probe în cadrul programului nostru de autocontrol, s-a decelat o depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambada-Cyhalothrin). Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următoarelor loturi neconforme ale produsului 09700153 RODII, distribuitor Deco Frucht Srl, origine Turcia. (…)

În consecință, se dispune retragerea de la comercializare și readucerea în magazine pe baza bonului fiscal al produsului rodii comercializat în perioada 29.09 – 10.10.2021.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, solicităm clienților să nu consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-au achiziționat produse din rețeaua Kaufland.

Produsele se pot returna până la 01.11.2021„, a transmis ANSVSA.

Citește și: Încă două supermarketuri unde au fost descoperite nereguli! ANPC a dat amenzi colosale. Mai multe produse au fost retrase