Pacient cu triplă infecție virală, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Medicii sunt rezervați

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Pacientul este confirmat cu o triplă infecţie virală: SARS-CoV-2, virus gripal şi virus respirator sinciţial. Medicii sunt rezervați mai ales că bărbatul are și mai multe comorbidități.

12 ian. 2023, 08:39
Pacient cu triplă infecție virală, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Medicii sunt rezervați

Un pacient cu triplă infecție virală este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 58 de ani care suferă hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2 şi pancitopenie severă.

„La internare, pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea acestuia la terapie intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non-invaziv, stabil din punct de vedere hemodinamic”, a mai declarat dr. Florin Roşu, citat de Adevărul, care a precizat că în acest caz prognosticul rămâne, totuși, unul rezervat.

Citește și: EXCLUSIV Alexandru Rafila contrazice numărul de 41.000 de persoane cu reacţii adverse după vaccinarea anti-COVID: „Este vorba de 19.000 de persoane, s-a făcut o confuzie”

În aceeași unitate medicală a murit și prima pacientă infectată cu Flurona. Femeia avea 74 de ani și suferea și de alte afecțiuni grave.

De câteva zile numărul cazurilor de Flurona crește în România, adică îmbolnăvire simultană cu gripă și COVID-19. Boala debutează brusc, cu dureri crunte de cap, dureri musculare și articulare.

Citește și: Încă trei decese cauzate de gripă, raportate la Sibiu – Toți aveau comorbidități

”Ne așteptăm ca în viitorul apropiat, având foarte multe cazuri de gripă, să discutăm despre foarte multe astfel de situații. Nu va fi o explozie, dar vom avea concomitent cele două virusuri.

Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă, pentru că este o însumare care ține de gripă și ține în același timp și de COVID, cu dureri de intensitate crescută musculare, articulare, dureri de cap, stare generală modificată, dar mult mai important este riscul pe care îl avem de a ajunge la complicații, mai ales la persoanele care sunt vulnerabile, adică cei care au boli cronice, persoanele care au o vârstă avansată, și o atenție sporită trebuie să o acordăm copiilor mici.

În astfel de cazuri, când prin testare avem cele două virusuri, este important să se facă un consult medical de specialitate, să fie o evaluare corectă, și probabil că trebuie și o monitorizare cu spitalizare pentru o perioadă, în așa fel încât să ne asigurăm că nu apar forme severe care să pună viața pacientului în pericol”, a explicat medicul Adrian Marinescu la Antena 3.