Pacient de 43 de ani, diagnosticat cu gripă, a murit la Sibiu

Un pacient în vârstă de 43 de ani, cu diagnostic de gripă confirmat de analizele de laborator a decedat la Spitalul Judeţean Sibiu.

27 ian. 2020, 07:31
Pacient de 43 de ani, diagnosticat cu gripă, a murit la Sibiu

„Vă informăm că pacientul în vârstă de 43 de ani pentru care analizele de laborator la Institutul Cantacuzino au confirmat prezenţa virusului gripal şi care a fost internat în carul Secţiei Clinice ATI a SCJU Sibiu a decedat. Decesul a avut loc în data de 26 ianuarie, în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil”, anunţă unitatea medicală.

Ministerul Sănătăţii suplimentează cu încă 35.000 număr de doze de vaccin gripal pentru persoanele cu risc

Medicii precizează că pacientul a fost internat în data de 12 ianuarie fiind diagnosticat cu gripă. „Evoluţia sa a fost una defavorabilă, pacientul fiind ventilat mecanic. Stare sa s-a agravat, prezentând insuficienţă multiplă de organe şi sisteme care au cauzat stopul cardio-respirator”, menţionează reprezentanţii spitalului.

În perioada 24.01 – 26.01 inclusiv, în cadrul Secţiei Clinice Boli infecţioase au fost consemnate 10 cazuri de suspiciune de gripă pe baza testelor rapide, din care 4 persoane au fost internate. De asemenea, au mai fost internate 10 persoane cu suspiciune de gripă pe baza diagnosticelor clinice. Pacienţii sunt stabili şi sub tratament, internaţi în cadrul secţiei Boli Infecţioase.

Acesta ar fi al patrulea deces provocat de grupă, după ce săptămâna trecută Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa 3 decese provocate de gripă, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara.