Pacientă confundată de medici cu altă femeie cu COVID-19. A stat între infectaţi şi în ambulanţă şi la spital

Caz halucinant în Brașov, medicii au încurcat numele celor testați. Este vorba de o femeie care a fost confundată de medici cu o bolnavă cu coronavirus, dar care a ieșit negativ și la cel de-al doilea test. Ea chiar a stat între infectați și în ambulanță și la spital.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 09:02
Pacientă confundată de medici cu altă femeie cu COVID-19. A stat între infectaţi şi în ambulanţă şi la spital

Pacienta vizată era, de fapt, doamna Lenuța – cu același nume de familie, dar fără legătură de rudenie. Culmea e că tot femeia sănătoasă a descoperit confuzia cu ajutorul CNP-ului, potrivit stirileprotv.ro.

Femeia a cerut să fie testată după ce a intrat în contact cu un pacient confirmat. În timp ce își aștepta rezultatul în izolare, la Spitalul „Tractorul” din Brașov, a fost anunțată că merge la cel de neurologie – devenit centru COVID-19, pentru că a luat boala.

„Am aflat că sunt pozitivă și că trebuie să-mi strâng bagajul din camera, că mă așteaptă o izoletă care să mă transporte la Neuro pentru că acolo îmi va face tratamentul”, a povestit femeia.

În ambulanță, în schimb, unde călătorea alături de un alt pacient pozitiv, și-a dat seama că este victima unei confuzii.

„Nu eram eu cu codul numeric din 75. Eu sunt născută în 69, CNP-ul meu e cu 69, nu cu 75”.

„Liuța” pe care o căutau medicii purta același nume de familie, dar era de fapt… Lenuța. O altă femeie internată din același motiv, dar confirmată cu coronavirus.

Femeia a stat o noapte într-un spital cu pacienți confirmați cu COVID-19. Liuţa a fost testată deja de două ori iar rezultatul a fost negativ. 

Familia vrea să facă plângere la Colegiul Medicilor și la administrația spitalului.