Pacienta decedată în Secția UPU a Spitalului din Focşani după ce a aşteptat două ore să se elibereze un pat este o cunoscută cosmeticiană. Nicoleta avea doar 49 de ani

A fost deschisă o anchetă internă la spitalul din Focşani după ce o femeie de 49 de ani, make-up artist cunoscut în oraş, a decedat în mod neașteptat chiar sub ochii medicilor. Deşi se simţea foarte rău, femeia a stat timp de două ore la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean Focşani, în așteptarea unui pat. Se verifică acum dacă au fost respectate protocoalele medicale. În urma acestei tragedii, IPJ Vrancea a anunțat deschiderea unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

10 dec. 2022, 10:32
Pacienta decedată în Secția UPU a Spitalului din Focşani după ce a aşteptat două ore să se elibereze un pat este o cunoscută cosmeticiană. Nicoleta avea doar 49 de ani

Pacienta decedată joi noaptea în Secția UPU a Spitalului Județean de Urgență Focşani este cunoscuta cosmeticiană Nicoleta Passan-Ilie în vârstă de 49 de ani.

Soțul a depus plângere la poliție, iar spitalul din Focșani face propria anchetă pentru a vedea dacă medicii care s-au ocupat de pacientă au greșit. Autopsia va spune exact care a fost cauza decesului, potrivit ziaruldevrancea.ro.

Cunoscuţii femeii sunt şocaţi de veste.

„Am sufletul plin de tristețe amestecată cu neputința de a descrie în câteva fraze coerente un om frumos. În astfel de clipe, oricât am fi de «poeți» , inspirația nu e prezentă. Nicoleta … să o numesc colegă e puțin, să o numesc prietenă, poate că nu i-am fost așa cum și-ar fi dorit. Amintirile îmi năpădesc ființa… și cred că toate colegele mele și prietenele simt la fel. O femeie plină de viață, cu o dorință enormă de a ajuta și de a fi înconjurată de prieteni. Un om despre care nu vreau să spun «a fost», ci căreia vreau doar să-i mulțumesc pentru copilăria, adolescența și anii mei din care a făcut parte.”, a scris o prieena de-ale Nicoletei.

Citeşte şi: A murit singura supraviețuitoare a accidentului cumplit de pe DN1. Cristina era mezina familiei de spanioli care veniseră în vacanță în România

”Draga mea …mi – ai frânt inima!Drum lin către ceruri! Ai fost una dintre cele mai bune cosmeticiene….Nu te voi uita niciodată!”

”Mult prea devreme Nicoleta ,draga mea!Dumnezeu să te odihnească în liniște și pace!Condoleante familiei greu încercate! Nu am cuvinte cât de rau îmi pare de tine și de cei dragi tie,suflețel bun! Nu te voi uita niciodată,drag Nico!”

”Un suflet minunat s-a înălțat la cer! Drum lin spre ingeri,Nico!Cineva atât de special nu poate fi uitat niciodată!Voi prețui amintirile pe care le am cu tine pentru totdeauna!”

 

Anchetă la spitalul din Focşani. O pacientă a murit în Secția UPU după ce a aşteptat două ore să se elibereze un pat în camera de gardă

Joi după-amiază, Nicolata a chemat ambulanţa. Se simţea rău de câteva zile, nu mai putea mânca. A fost dusă la Spitalul Judeţean Focşani în jurul orei 18. Femeia acuza parestezii, greaţă şi vărsături, ameţeli. Timp de două ore a stat abandonată pe un hol al spitalului, fără să fie consultată de un medic, în aşteptarea eliberării unui pat în camera de gardă.

Citeşte şi: Incident grav la o școală din Vaslui. O fată în vârstă de 16 ani a leșinat în clasă după ce ar fi luat o supradoză de medicamente

Abia după ora 20 a fost consultată de un medic de gardă care a decis să-i facă mai multe analize şi i-a pus o perfuzie cu antivomitive. Femeia le-a povestit medicilor că suferă de depresie şi este sub tratament, că nu a mai mâncat de câteva zile şi că are greaţă şi vărsături. La jumătate de oră după ce a ajuns pe pat în camera de gardă, Nicoleta Passan-Ilie a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au început manevrele de resuscitare, dar din păcate nu au putut să o salveze.