Pacienţi din SUA, supuşi unui tratament experimental pentru COVID: „Te aştepţi să vezi o astfel de procedură în filme, nu în realitate”

Doi pacienţi purtători ai noului coronavirus, aflaţi în stare gravă, au fost supuşi unui tratament experimental, în Statele Unite ale Americii. Ambii se aflau în stadiul respiraţiei asistate, deşi nu avuseseră boli asociate în momentul în care contractaseră virusul.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 06:48
Pacienţi din SUA, supuşi unui tratament experimental pentru COVID: „Te aştepţi să vezi o astfel de procedură în filme, nu în realitate”

Bărbații care au primit acest tratament sunt un medic din Seattle, care s-a infectat în timp ce încerca să-şi salveze pacienţii, și un bărbat din Phoenix, potrivit a1.ro. 

Tratament CORONAVIRUS. Medic specialist în boli infecţioase: Acest medicament are efecte asupra COVID-19

Cei doi au avut parte de o procedură numită oxigenare extracorporală cu membrană (ECMO). Această procedură este realizată cu ajutorul unui aparat special, care scoate sângele din organism, îl oxigenează, elimină dioxidul de carbon din compoziția lui, apoi îl reintroduce în organism, în sistemul circulator: „Te aștepți să vezi o astfel de procedură în filme, nu în realitate. Eu am fost un norocos care a ajuns pe mâna unor oameni care au avut puterea să spună: «Nu avem ce altceva să mai facem, așa că vom încerca acest tratament experimental, ca ultimă soluție de a-i salva viața»”, a declarat medicul-pacient.

Tratamentul a dat rezultatele dorite, astfel încât cei doi pacienţi au fost deconectaţi de la aparatele de ventilație mecanică, întrucât acum pot respira normal, iar virusul a dispărut din organism.