Foto: Pacient mort şi abandonat pe holurile Spitalului Universitar de Urgenţă. Imagini publicate de deputatul USR Emanuel Ungureanu

Pacienţi decedaţi şi ambalaţi în saci de plastic sunt abandonaţi pe scările interioare ale Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti, scrie pe pagina sa de Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu, care prezintă şi imagini în acest sens.

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 12:28
Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti este patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica. Deputatul USR Emanuel Ungureanu scrie pe o reţea de socializare că la acest spital pacienţii decedaţi sunt uitaţi cu orele pe scările interioare, „în dispreţ total faţă de cel decedat”, încălcându-se normele de etică şi procedurile operaţionale ale spitalului.
 
„Pe lângă aspectele de bun simţ care ţin de respectul pentru cel decedat şi pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului şi sunt expuşi la supliciul de a vedea un mort înfăşurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operaţională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cârstoiu. Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secţia unde a decedat bolnavul şi apoi este dus la morgă”, scrie Ungureanu.
 
„Autoritatea Naţională pentru Managementului calităţii în Sănătate(ANMCS) ar fi trebuit să verifice în timpul procedurilor de acreditare dar şi după dacă aceste proceduri de manipulare a pacienţilor decedaţi sunt respectate, mai arată politicianul.
Ungureanu mai scrie că pe secţiile din spital, pacienţii morţi nu sunt protejaţi de saci negri aşa cum este normal şi se procedează la UPU, ci sunt înfăşuraţi într-un simplu cearceaf.
 
„Este inutil să vă spun că imaginea unui câine vagabond şi sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti sunt parte din peisajul cu care ne-am obişnuit în spitalele din Bucureşti”, mai scrie deputatul USR.
 
În ceea ce priveşte vinovaţii, Emanuel Ungureanu consideră că  „Cepoi de la ANMCS și Nica ar trebui demiși, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban și ale domnului Costache nu îmi dau seama dacă are cine…”
 

loading...
Partenerii noștri