Pacienţii asimptomatici cu COVID-19 vor fi monitorizaţi cu o aplicaţie. Vor afla prin SMS sau e-mail dacă sunt infectaţi

Nelu Tătaru a anunţat, luni, că autorităţile vor avea, în curând, la dispoziţie date despre pacienţii asimptomatici, care sunt infectaţi cu noul coronavirus, cu ajutorul unei aplicaţii. Ministrul Sănătăţii a explicat că platforma Coronaforms este testată acum la nivelul judeţului Dolj şi în Bucureşti, iar pacienţii vor putea primi prin SMS sau e-mail rezultatul testului COVID-19.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 20:05
Pacienţii asimptomatici cu COVID-19 vor fi monitorizaţi cu o aplicaţie. Vor afla prin SMS sau e-mail dacă sunt infectaţi

Întrebat cum vor fi monitorizaţi pacienţii asimptomatici, Nelu Tătaru a dat detalii despre modul în care autorităţile sanitare vor folosi platforma Coronaforms.

„Cel asimptomatic este sunat repetat de medicul de familie pentru simptomatologie, pentru niște repere pe care le poate da în urma unei foi de parcurs și de supraveghere pe care o avem. Această foaie merge și către DSP. Tot în Ordinul de ministru care vine după această Ordonanță va fi și acea digitalizare în Coronaforms, care în această săptămână, până miercuri, îl avem într-un mod de pilot la nivelul Doljului și al Bucureștiului să vedem cum evoluează, iar în această digitalizare, platformă Coronaforms, laboratorul, pentru pacientul care stă acasă și așteaptă rezultatul, va trimite un sms și un mail în format electronic cu rezultatul pacientului.

Îl va primi pacientul. Tot în Coronaforms îl va primi și DSP. Îl va primi pe CNP. (…) El va fi informat, atât DSP, atât pacientul care așteaptă acasă, care până atunci era carantinat, neștiind un rezultat, cât și medicul de familie, și Casa. Va primi în acel moment și decizia, tot la fel, pe această platformă, de izolare sau de carantinare”, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu acordat postului B1 TV.

Un pacient infectat cu COVID-19 poate locui cu o familie care nu e bolnavă?

Întrebat dacă un pacient infectat poate să locuiască într-o locație în care există parte din familie care nu este bolnavă, ministrul Sănătăţii a dat explicaţii despre cum trebuie că acţioneze oamenii.

„Doar dacă stă separat, în camere separate și nu au contact, cu baie separată, cu tot ce înseamnă. Dacă nu, se poate face și izolare în locuri instituționalizate”, a afirmat Tătaru, conform sursei citate. 

 

Nelu Tătaru, despre aglomeraţiile din spitale: „Oamenii nu trebuie puşi în pericol. Pacienţii trebuie să vină cu o programare”