Pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid- 56 ani- s-a întors acasă după 7 luni de spitalizare

Pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid-19, în vârstă de 56 de ani, din Marea Britanie, s-a vindecat şi s-a întors acasă, după ce a stat în spital timp de aproximativ şapte luni de zile, confruntându-se cu mai multe probleme de sănătate: infarct şi accident vascular cerebral.

13 nov. 2020, 15:46
Pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid- 56 ani- s-a întors acasă după 7 luni de spitalizare
Ali Sakallioglu, pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid-19

Șoferul de taxi Ali Sakallioglu, pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid-19, a petrecut în total 222 de zile pe patul de spital, după ce a contractat virusul mortal, care a ucis până acum peste 50.000 de oameni în Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

În perioada de spitalizare, el a suferit un infarct, un accident vascular cerebral, dar şi insuficiență respiratorie.

Familia sa a fost informată de trei ori că bărbatul nu va supravieţui, însă Ali, care este și jucător de poker, a reușit să lupte împotriva coronavirusului, întorcându-se acasă, în Catford, sud-estul Londrei, chiar de Ziua Armistițiului.

Citeşte şi: Marea Britanie se pregăteşte de vaccinarea în masă a populaţiei împotriva COVID. Care este data anunţată

Ali este pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid-19

Ali, care are diabet de tip 1, a dezvoltat simptome Covid-19 la sfârșitul lunii martie, când Marea Britanie a intrat pentru prima dată într-un blocaj național.

După ce a sunat la 111, i s-a spus să se autoizoleze. La începutul lunii aprilie, a fost dus de urgenţă la Spitalul Universitar Lewishamspital, după ce simptomele i s-au agravat. Ulterior, a fost dus la King’s College Hospital, din Camberwell, pentru a i se face o intervenție chirurgicală în urma unui atac de cord, intrând  într-o comă indusă.

După trei luni de comă, în cele din urmă a fost mutat la un azil de bătrâni pentru a se reabilita. Acum este acasă şi speră să se întoarcă la slujba sa de șofer de taxi.

Citeşte şi: Revoltă în Marea Britanie faţă de restricţii. Haos pe străzi la Londra, studenţii au dărâmat gardurile la Manchester VIDEO

Mark Gregory, un alt pacient cu suferinţă lungă de Covid-19

Luna trecută, Mark Gregory, 58 ani, a fost declarat pacientul cu cea mai lungă suferinţă de Covid-19 din Marea Britanie, întorcându-se acasă după șase luni.

El a fost internat la Weston General Hospital, Somerset, în aprilie, după ce a contractat virusul. În cele șase luni de spitalizare a urmat un tratament cu dializă și transfuzii de sânge pentru a-i spori sistemul imunitar, potrivit Bristol Post.

Timp de două luni a stat la Terapie Intensivă, după ce a contractat o infecţie bacteriană, făcând şi pneumonie.

„Este minunat. Șase luni este mult timp. Am mers mai întâi la Weston, de la Weston la Bristol Royal Infirmary, de acolo înapoi la Weston, de la Weston la South Community Hospital și apoi înapoi acasă. A trecut mult. M-am speriat. Îmi spuneam doar „continuă Mark, fii puternic. Acesta a fost principalul lucru”, a declarat Mark.