Pădurarul care i-a distrus maşina ecologistului Tiberiu Boşutar şi i-a terorizat fiica a fost condamnat cu suspendare

Pădurarul care i-a distrus mașina activistului Tiberiu Boșutar și i-a terorizat fiica, a fost condamnat definitiv la 7 luni de închisoare cu suspendare.

08 dec. 2021, 14:59
Pădurarul care i-a distrus maşina ecologistului Tiberiu Boşutar şi i-a terorizat fiica a fost condamnat cu suspendare

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au respins apelul pădurarului care l-a atacat pe Tiberiu Boşutar, în iulie 2020, pe un drum forestier din zona de munte a judeţului. Agresorul a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru distrugere şi aminiţare.

„Eu am procese în fiecare săptămână în diferite cazuri. Am aflat din presă că instanţa s-a pronunţat în cazul pădurarului. N-am primit încă nimic acasă. Nu am solicitat despăgubiri pentru că am aşteptat să se ofere pădurarul să plătească ce a stricat, dar nu s-a întâmplat. Am fost întrebat în instanţă dacă l-am iertat, eu l-am iertat, dar nu mi-am retras plângerea pentru că n-ar fi fost corect. N-am avut şi nu am nimic cu omul ăsta”, a declarat Tiberiu Boşutar, citat de Adevărul.

Citeşte şi: Jurnalist bătut crunt într-o pădure din Suceava, în timp ce filma un material despre tăierile ilegale de pădure

Vă reamintim că Tiberiu Boşutar se afla pe un drum public de unde transmirea în direct pe Facebook informaţii referitoare la posibile tăieri ilegale de lemne. În maşină îl aştepta fiica sa. Un pădurar pe care activistul îl acuza că participă la furtul de material lemnos se plimba cu maşina pe lângă el, iar la un moment dat a coborât din maşină şi s-a îndreptat spre Tiberiu Boşutar.

Activistul de mediu s-a urcat repede în maşină şi a vrut să plece din zonă, dar maşina lui a fost atacată de pădurar şi de bărbatul care îl însoţea. Cei doi agresori i-au lovit autoturismul cu o scândură care avea cuie, au spart luneta maşinii activistului şi au forţat scândura în interiorul autovehiculului. Martoră la agresiune a fost şi fiica activistului de mediu, care suna disperată să ceară ajutor.

Nu este singurul incident care îl vizează pe Tiberiu Boşutar. În septembrie 2021, activistul de mediu, jurnalistul Mihai Dragolea și un alt tânăr care îi însoţea au fost bătuți de un grup de 20 de persoane într-o pădure din Coșna, județul Suceava. Incidentul s-a petrecut în timp ce Mihai Dragolea filma un documentar cu tema tăierile ilegale de păduri din România.

Citeşte şi: Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, declaraţii şocante după ce a fost bătut într-o pădure din Suceava: „Le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”