Pădurea Băneasa, în pericol. Şmecherii vor s-o pună la pământ VIDEO

Pădurea Băneasa ar putea deveni curând o amintire. Asta pentru că şmecherii i-au pus gând rău. În oaza de verdeaţă din nordul Capitalei, zgomotul drujbelor începe să acopere ciripitul păsărilor. O echipă România TV a filmat cum este tăiată pădurea cu acte în regulă.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 20:29
Pădurea Băneasa, în pericol. Şmecherii vor s-o pună la pământ VIDEO

Zeci de copaci sunt doborâţi pentru a lua drumul depozitelor de cherestea. Tabăra tăietorilor de pădure a fost descoperită întâmplător de artista Irina Loghin.

„De ieri (luni), până am văzut acea mini-tabără acolo, instalată în dreapta, i-am întrebat ce fac, ce au de gând să facă. Au spus: Păi vrem să punem pădurea la pământ! Le-am spus: de ce să puneţi pădurea la pământ?”, a declarat Irina Loghin.

Culmea este că pomii sunt marcaţi de ocolul silvic. Firma care taie copacii are autorizaţie în regulă pentru igienizarea pădurii. A fost emisă în 13 aprilie şi este valabilă până în decembrie. Timp berechet să se „igienizeze” pădurea cu copaci cu tot, la ritmul actual.

Patronii firmei care taie pădurea Băneasa au organizat un adevărat şantier de defrişare. Iar muncitorii nu-şi pun multe întrebări despre ceea ce fac.

Trunchii tăiaţi arată că ceea ce se igienizează este exact partea sănătoasă a pădurii. În schimb, copacii uscaţi sau strâmbi sunt evitaţi cu grijă. Explicaţia este că aceia nu au căutare printre producătorii de mobilă.