O treime din pâinea de pe piaţă este congelată. Ce spun autorităţile

România, invadată de importuri. Până și pâinea, alimentul de bază al românului, vine din țări străine. O treime din pâinea de pe piață este adusă din afară și doar o mică parte din producţie vine din România. Tot atât de multe sunt produse...congelate.

07 nov. 2016, 15:14
O treime din pâinea de pe piaţă este congelată. Ce spun autorităţile

Românii consumă aproximativ 10 kilograme de pâine lunar, dar rareori pâine românească. Trei sferturi din aceasta provine din importuri. Producatorii spun ca 900.000 tone de pâine ajung pe rafturile magazinelor şi sunt puse aici după ce au fost congelate.

De altfel, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților spunea că în România intră zilnic 25 de tiruri cu paine congelata din import, ceea ce inseamna o cantitate de 875.000 de tone pe an. Cauza ar fi subvențiile mai mari pe care producătorii le primesc în străinătate. Românii vor însă produse proaspete și românești.

Vestea bună e că din octombire știm exact ce cumpărăm. Comercianţii trebuie să menţioneze pe o etichetă dacă pâinea de pe rafturi e făcută din produse congelate, altfel riscă amenzi de 10.000 lei.

Citeşte şi Pericolele din pizza congelată. Ce au descoperit specialiştii?