Pâine SĂNĂTOASĂ pentru români. Autorităţile interzic folosirea E-urilor

Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a decis să interzică folosirea E-urilor la fabricarea pâinii şi a produselor de panificaţie, informează România TV. Un alt pericol pândeşte însă alimentaţia: deşi sunt considerate a fi foarte sănătoase, fructele uscate pot dăuna sănătăţii deoarece sunt conservate cu ajutorul E-urilor.

10 ian. 2014, 07:17
Pâine SĂNĂTOASĂ pentru români. Autorităţile interzic folosirea E-urilor

Din data de 15 ianuarie, dieta românilor va deveni una mai sănătoasă. După nenumărate controale care au scos la iveală că aproape toată pâinea din comerţ conţine aditivi, autorităţile au decis interzicerea acestora. Astfel, românii vor mânca pâine fără coloranţi, cu excepţia zaharurilor şi caramelului pentru pâinea din malţ. Totodată, pâinea va cântări minimum 300 de grame, în vreme ce specialităţile de panificaţie vor avea o greutate de 150 de grame. Chiar dacă pâinea este alimentul de bază al românilor, un român consumând anual 97 de kilograme de pâine, medicii nutriţionişti recomandă consumul cu moderaţie.

Tot nutriţioniştii ne sfătuiesc să citim bine etichetele fructelor uscate, chiar dacă am putea crede că sunt un aliment sănătos. Acestea pot fi conservate cu ajutorul unor E-uri periculoase, pot fi uscate artificial sau învelite în glucoză. O metodă nesănătoasă de conservare a fructelor este prin folosirea dioxidului de sulf, foarte periculos, întrucât încetineşte asimilarea vitaminei B1 şi provoacă dureri de cap şi ameţeli.

Ca şi pâinea, şi fructele uscate trebuie consumate cu moderaţie, deoarece au un conţinut caloric destul de mare.

Citeşte şi Topul celor mai SĂNĂTOASE PÂINI de pe piaţă: Descoperă-le pe cele FĂRĂ E-URI