Pâinea, comercializată doar în magazine specializate

Patronatele din industria pâinii propun ca produsele să fie vândute doar în magazinele specializate. Propunerea, înaintată Guvernului, prevede ca pâinea să fie comercializată doar în raioane dedicate. Dacă propunerea va intra în vigoare, de la 1 ianuarie 2014 vor fi desfiinţate 75.000 de puncte de vânzare a pâinii, informează România TV.

05 aug. 2013, 18:01
Pâinea, comercializată doar în magazine specializate

Patronatele din industria de panificaţie au înaintat o propunere Guvernului, prin care vor ca produsele să fie comercializate doar în magazine de specialitate sau în raioane dedicate în marile magazine.

Dacă acest lucru va intra în vigoare, de la 1 ianuarie 2014 vor fi desfiinţate peste 75.000 de puncte de vânzare a pâinii.

În România există 150.000 de puncte de comercializare a pâinii. Întrucât este vândută chiar şi în piaţă sau pe stradă, patronatele din industrie au iniţiat un proiect de hotărâre de guvern prin care vor ca pâinea să fie comercializată numai în magazinele specializate pe produse de panificaţie.

Dacă propunerea patronatelor va intra în vigoare, de la 1 ianuarie 2014 vom putea cumpăra pâine doar din magazinele specializate şi raioanele dedicate. Astfel, se speră la o reducere a evaziunii fiscale.