Palada: Listarea Romgaz la Londra, în prezenţa premierului, este un semnal pozitiv pentru pieţele de capital

Listarea acţiunilor Romgaz la Bursa de la Londra, eveniment deschis de premierul Victor Ponta, reprezintă un semnal extrem de pozitiv pe care România îl transmite către pieţele de capital şi un moment istoric,  a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, citat de Agerpres.

12 nov. 2013, 11:54
Palada: Listarea Romgaz la Londra, în prezenţa premierului, este un semnal pozitiv pentru pieţele de capital

Este prima dată când ţara noastră apare pe radarul investitorilor instituţionali globali cu o asemenea ofertă.

‘Premierul Victor Ponta a participat astăzi (marţi – n.r.) la deschiderea Bursei din Londra, în contextul listării companiei româneşti Romgaz la Bursele din Bucureşti şi din Londra. Acesta este un semnal extrem de pozitiv pe care România îl transmite către pieţele de capital. E vorba de un adevărat eveniment istoric pentru piaţa noastră de capital şi pentru ţara noastră. Discutăm despre o listare istorică, pentru că e cea mai mare ofertă a unei companii româneşti, pe de-o parte, şi, pe de altă parte, este prima oară când România apare pe radarul investitorilor instituţionali globali cu o asemenea ofertă de acţiuni’, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Mirel Palada a adăugat că listarea Romgaz reprezintă ‘o tranzacţie de mare succes’ şi datorită faptului că este vorba despre un preţ situat în limita superioară a intervalului de ofertă, care, potrivit lui, plasează valoarea Romgaz cu mult înaintea altor companii comparabile din Europa Centrală şi de Est. El a subliniat că listarea Romgaz a suscitat şi un interes puternic din partea investitorilor români.

Un alt aspect ce trebuie menţionat în contextul listării Romgaz, potrivit lui Palada, este cel al susţinerii din partea unor investitori internaţionali de înaltă calitate, respectiv BERD.

‘Acesta reprezintă un alt semn serios de încredere în economia românească. Avem, iată, astfel, un succes al economiei româneşti şi al Guvernului Ponta’, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Primul-ministru Victor Ponta a deschis marţi dimineaţă şedinţa Bursei din Londra, în prima zi de listare a societăţii româneşti Romgaz.

 

VEZI SI:

Ponta se află la Londra, pentru intrarea Romgaz pe bursă