Paleologu: De câte ori deschid gura Preda şi Gorghiu, Predoiu mai pierde voturi

PNL merge spre un "dezastru garantat", pentru că refuză să îl susţină pe Nicuşor Dan ca unic candidat al dreptei, a declarat deputatul Theodor Paleologu, care propune ca liderul USB să fie susţinut de PNL, iar în schimb, Uniunea Salvaţi Bucureştiul să-şi retragă candidaţii de la sectoare. Parlamentarul cere de asemenea un Congres extraordinar al PNL, pentru că, în opinia sa, actuala conducere este "ilegitimă şi total inaptă".

01 iun. 2016, 11:28
Paleologu: De câte ori deschid gura Preda şi Gorghiu, Predoiu mai pierde voturi

Theodor Paleologu regretă schimburile de replici din ultimele zile dintre Cătălin Predoiu şi Nicuşor Dan. „Trebuie spus că din start strategia PNL de campanie a fost total greşită. Din păcate, tonul campaniei l-a dat Cezar Preda, prin acel atac inadmisibil şi total inept la adresa lui Nicuşor Dan, spunând că Nicuşor Dan este iepuraşul PSD. Dacă spui aşa ceva, pierzi orice fel de respectabilitate, nimeni nu crede asemenea imbecilitate (…). De fiecare dată când Preda sau Gorghiu deschid gura, Predoiu mai pierde nişte voturi, a declarat Paleologu, la RFI.

Deputatul liberal crede că PNL ar fi trebuit să îl susţină în alegeri pe Nicuşor Dan. „Trebuia o cu totul altă abordare: un singur candidat, Nicuşor Dan, la Primăria Generală şi, în schimb, retragerea tuturor candidaţilor USB de la primăriile de sector, unde nu pot câştiga (…), cu excepţia Sectorului 4, unde Sava face campanie cu Piedone„, a afirmat Paleologu.

Theodor Paleologu cere un Congres extraordinar al PNL. „Mergem spre un dezastru garantat, şi anume victoria doamnei Firea şi de asemenea o situaţie foarte proastă şi la sectoare (…). Problema va fi aceea a asumării responsabilităţii pentru acest dezastru. Cei care sunt responsabili de această situaţie trebuie să plece. E nevoie de un Congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal şi de un Congres extraordinar făcut cum trebuie, nu la repezeală, ca să manevreze Congresul cei care acum sunt în fruntea partidului. Este responsabilitatea lor. Această conducere este ilegitimă şi total inaptă, şi-a dovedit incapacitatea politică şi ne conduce către un dezastru„, susţine Paleologu.

CITEŞTE ŞI: Cătălin Predoiu acuză o alianţă între Firea şi Nicuşor Dan. Cum răspunde acuzaţiilor privind legăturile sale cu Primăria