Paleologu: Nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă ca Băsescu

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu a afirmat, la RFI, că Băsescu vrea să rămână în istorie cu revizuirea Constituţiei. Trebuie înţeles personajul Traian Băsescu. "Uitaţi-vă la semnătura lui, seamănă cu semnătura lui Louis XIV, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă!", a explicat Paleologu.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 10:08
Paleologu: Nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă ca Băsescu

Democrat-liberalul crede că opoziţia ar trebui să ia în serios propunerea preşedintelui Băsescu de revizuire constituţională în schimbul scurtării mandatului său. „Orice ar spune, consideră că e cu o intenţie perversă. E o lipsă absolută de încredere în preşedinte. În unele cazuri, sigur, preşedintele le-a făcut figuri care nu au de ce să le fi lăsat amintiri plăcute, dar în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei, ar trebui să privească lucrurile cu mai multă înţelegere a omului Traian Băsescu”, crede democrat-liberalul.

Paleologu spune că Traian Băsescu vrea „să rămână în istorie, vrea să facă ceva într-adevăr memorabil”.

„El îşi doreşte cu adevărat modificarea Constituţiei. Trebuie înţeles personajul Traian Băsescu. Uitaţi-vă la semnătura lui, seamănă cu semnătura lui Louis XIV, nici măcar Napoleon n-avea o semnătură atât de grandioasă! Vrea să rămână în istorie şi asta este calea prin care poate face asta. Liderii Opoziţiei greşesc atunci când nu iau în calcul această propunere a preşedintelui, pentru că ar câştiga două lucruri: s-ar asocia unui proiect care se bucură de susţinerea unei largi majorităţi de români şi ar scăpa de preşedinte, că tot ţipă de ani de zile că nu-l mai suportă. Ar câştiga două lucruri. Cum spun moldovenii: două pălite dintr-o chitită!”, a analizat Paleologu situaţia preşedintelui.

Întrebat ce şanse sunt să aibă loc un referendum pentru modificarea Constituţiei odată cu alegerile locale, aşa cum ar vrea PDL, Theodor Paleologu a răspuns: „Deocamdată, şanse nu văd. Mi se par a fi nule, ţinând cont de ingredientele politicii româneşti actuale (…). Slabe speranţe să iasă ceva rezonabil din ciulamaua politică românească! Ar fi un lucru bun, dar este irealizabil”.