Palestinieni îi răspund lui Trump: Administraţia americană continuă să se excludă de la masa negocierilor

Oficiali palestinieni au respins joi presiunile preşedintelui american Donald Trump pentru a-i face să revină la masa negocierilor cu Israelul sub auspiciile Statelor Unite.

RomaniaTV.net
25 ian. 2018, 20:32
Palestinieni îi răspund lui Trump: Administraţia americană continuă să se excludă de la masa negocierilor

„A refuza să te întâlneşti cu opresorul tău nu înseamnă lipsă de respect, ci a te respecta pe tine însuţi”, a declarat, pentru AFP, Hanan Achrawi, înalt oficial al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP), după ce Trump i-a acuzat pe palestinieni „de lipsă de respect faţă de SUA”, scrie agerpres.ro.

În timpul unei întâlniri cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, Trump a declarat joi că palestinienii dau dovadă de „lipsă de respect (faţă de SUA) refuzând să îl primească” pe vicepreşedintele american Mike Pence, care tocmai a efectuat un turneu în Orientul Mijlociu.

Trump a condiţionat de asemenea oferirea unui ajutor american de „sute de milioane de dolari” pentru palestinieni de revenirea acestora la negocierile de pace, aflate într-un punct mort din 2014.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei palestiniene, Nabil Abu Rudeineh, a respins din nou orice negocieri cu mediere americană atât timp cât SUA nu vor reveni asupra deciziei anunţate de Trump la 6 decembrie de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.

„Administraţia americană continuă să se excludă de la masa negocierilor dacă nu revine asupra deciziei de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului”, a spus el pentru AFP.