Pământul văzut din spaţiu. Calendar inedit până la Crăciun FOTO

NBC News a realizat un calendar inedit, publicând câte o fotografie aeriană sau din spaţiu în fiecare zi până la Crăciun.

09 dec. 2013, 18:19
Pământul văzut din spaţiu. Calendar inedit până la Crăciun FOTO

Siteul NBC News a realizat un calendar foto, alegând să publice câte o poză aeriană sau din spaţiu a planetei, în fiecare zi, până la Crăciun, scrie Mediafax.

Ziua 1: La revedere, Pământ!

În fotografia realizată de la o altitudine de  70.000 de kilometri se disting părţi din Asia şi din Africa. Imaginea este obţinută de Mars Color Camera, pentru misiunea indiană de a orbita planeta Marte.

Ziua 2: Unde se duce ploaia în Spania

Fotografia realizată de satelitul european SPOT prezintă o imagine a deltei fluviului Ebru. Acesta se întinde pe o lungime de 990 de kilometri şi se varsă în Marea Mediterană printr-o deltă.

Ziua 3: Oraş din Siria avariat

Aceasta este o fotografie a oraşului Alep, din Siria. Din păcate, luptele interne între rebeli şi forţele guvernamentale au produs pagube importante uşilor impunătoare ale cetăţii.

Ziua 4: Vulcani gemeni din Pacific

Doi vulcani fumegă pe insula Ambrym din arhipelagul Vanuatu. Imaginea a fost postată pe Twitter de Mike Hopkins, astronaut în cadrul NASA.

Ziua 5: Tribut pentru Mandela

NASA a publicat o fotografie de pe Staţia Spaţială Internaţională, aflată la acel moment deasupra Africii de Sud. „O image a oraşului Cape Town, Africa de Sud, în memoria lui Nelson Mandela, simbol al luptei anti-apartheid”, a scris agenţia spaţială pe o reţea de socializare.

Ziua 6: Marele Canion, văzut şi nevăzut

Într-o nouă fotografie facută publică de NASA se observă o imagine aeriană a Marelui Canion. Pozele au fost realizate de satelitul Landsat 8. În a doua fotografie un fenomen meteorologic numit inversiune termică a generat atât de multă ceaţă încât Marele Canion a fost mascat.

Ziua 7: Privind în muntele Vezuviu

Fotografie realizată de satelitul Geo Eye 1, pentru Digital Globe. În imagine se observă muntele Vezuviu, unul dintre cei mai cunoscuţi vulcani de pe glob, a cărui erupţie din anul 79 a îngropat oraşul Pompei sub un strat de cenuşă.

Ziua 8: Vulcanul Etna îşi pune amprenta asupra Siciliei

Norul de cenuşă şi de gaz aruncat de vulcanul Etna se ridică deasupra Siciliei, într-o imagine realizată de minisatelitul Proba-V de la Agenţia Spaţială Europeană. Etna este cel mai activ vulcan al Europei.