Unde este Moş Crăciun? Google şi Microsoft au plecat în căutarea lui

Competiţia între giganţii americani ai informaticii şi internetului s-a extins în Marele Nord, Google şi Microsoft lansându-se în acelaşi timp pe urmele lui Moş Crăciun.

05 dec. 2013, 08:23
Unde este Moş Crăciun? Google şi Microsoft au plecat în căutarea lui

Google a lansat miercuri site-ul internet www.google.com/santatracker/# cu lotul său de jocuri, reni şi elfi, precum şi cu un calendar şi o numărătoare a secundelor care se scurg până la plecarea lui Moş Crăciun pentru a-şi distribui darurile, scrie Agerpres.

Google a creat, de asemenea, un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care funcţionează pe Android şi motorul său de căutare Chrome.

„O echipă de ingineri ai Google a lucrat dur pentru a urmări traseul saniei lui Moş Crăciun cu hărţi şi tehnologie de ultimul răcnet”, explică Sandi Russell, ‘director creativ al elfilor’ la Google

La rândul său, Microsoft a făcut echipă cu Centrul apărării aerospaţiale a Americii de Nord (NORAD), care supraveghează atacurile potenţiale venind din cer şi ocean, pentru a-l depista pe Moş Crăciun.

„Cum noi privim cerul ca să vedem ce se întâmplă, este logic să-l supraveghem şi pe Rudolf (şeful cerbilor lui Moş Crăciun)”, comentează Marisa Novobilski, responsabila proiectului „Norad Tracks Santa” (‘NORAD pe urmele lui Moş Crăciun’).

NORAD a început să se intereseze de Moş Crăciun în 1955, când o reclamă a dat din eroare un număr de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Moş. Un colonel de serviciu a răspuns copiilor pentru a nu-i decepţiona şi aceasta a devenit de atunci o tradiţie.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, NORAD şi Microsoft au mai lansat şi un site internet, noradsanta.org, cu jocuri şi video.