Pană de curent la Spitalul Colentina, în timp ce aveau loc operaţii. Generatorul nu a pornit, iar pacienţii au fost ventilaţi manual

Spitalul Colentina din Capitală a rămas fără energie electrică, marţi, pentru aproximativ o oră, în timp ce aveau loc două operaţii, a declarat şefa Secţiei ATI, Lelia Iliescu. Aceasta a precizat că generatorul spitalului nu a pornit.

RomaniaTV.net
11 apr. 2017, 09:56
Pană de curent la Spitalul Colentina, în timp ce aveau loc operaţii. Generatorul nu a pornit, iar pacienţii au fost ventilaţi manual

Şefa Secţiei ATI a explicat că în Secţia de terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, iar pentru doi dintre aceştia s-a recurs la ventilaţie mecanică.

Potrivit sursei citate, în momentul în care s-a oprit curentul doi pacienţi erau pe masa de operaţie, dar aparatele aveau acumulatori, astfel că nu s-au întrerupt intervenţiile.

„La terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, aparatele pentru trei dintre ei aveau acumulatori şi atunci nu a fost problemă, dar pentru ceilalţi doi a fost nevoie de ventilaţie mecanică la balon. Din nefericire, nu a pornit generatorul spitalului, am anunţat conducerea, iar noi am alergat între blocul operator şi terapie intensivă”, a declarat şefa Secţiei ATI de la Spitalul Colentina, Lelia Iliescu, potrivit news.ro.

Pe de altă parte, managerul unității medicale, Silvi Ifrim, susţine că nu s-a înregistrat niciun incident cu vreun bolnav din Secția de terapie intensivă sau din sala de operație.

„Acum vorbesc cu furnizorul de energie electrică. S-a reluat curentul. S-a remediat totul. Acum vorbeam cu echipa de intervenție să înțeleg unde este defecțiunea și ce avem de făcut. Nu s-a întâmplat vreun incident cu bolnavii care se aflau în terapie intensivă și nici cu cei din sala de operație”, a spus managerul spitalului.

Pana de curent a durat aproximativ o oră, la ora transmiterii acestei ştiri fiind reluată alimentarea cu energie electrică a Spitalului Colentina.

Enel: Pana de curent din zona Ștefan cel Mare produsă de o avarie pe un cablu de medie tensiune

Pana de curent produsă marți în zona bulevardului Ștefan cel Mare a fost cauzată de o avarie pe un cablu de medie tensiune, informează reprezentanții Enel.

„În ziua de 11 aprilie, în jurul orei 11:35, s-a produs o avarie pe un cablu de medie tensiune în zona blvd. Ștefan cel Mare din București. Echipele E-Distribuție Muntenia au intervenit și au restabilit alimentarea integrală la ora 12:22, inclusiv pentru Spitalul Colentina”, au precizat reprezentanții Enel.