Panama Papers. David Cameron recunoaşte că a avut acţiuni la fondul de investiţii offshore al tatălui său

Premierul britanic David Cameron a recunoscut joi că a deținut o cotă de acțiuni profitabile în fondul de investiții offshore al tatălui său, deși inițial a negat că ar fi avut active în paradisurile fiscale după ce dezvăluirile din Panama Papers au indicat existența respectivului fond, relatează publicația The Independent.

07 apr. 2016, 18:50
Panama Papers. David Cameron recunoaşte că a avut acţiuni la fondul de investiţii offshore al tatălui său

Într-un interviu acordat joi seară postului ITV News, Cameron a spus că familia sa a deținut 5.000 de acțiuni la fondul de investiții Blairmore Holding, înregistrat în Bahamas, acțiuni pe care le-au vândut în ianuarie 2010 și care ar fi avut o valoare de circa 30.000 de lire sterline.

Am plătit taxe pe dividende. A existat un profit, dar a fost mai mic decât câștigul din capital scutit de taxe, așadar nu am plătit taxe pe capital. Dar altfel am plătit toate taxele din Marea Britanie‘, a explicat premierul britanic.

Vreau să fiu cât pot de clar cu trecutul, cu prezentul, cu viitorul, pentru că, sincer, nu am nimic de ascuns‘, a continuat el.

Cameron a precizat mai departe că a primit 300.000 de lire sterline moștenire de la tatăl său, atunci când acesta a decedat în anul 2010. ‘Evident că nu pot explica sursa fiecărui cent, iar tatăl meu nu mai este lângă mine ca să-l pot întreba’, a completat premierul conservator.

Niciodată nu am ascuns faptul că sunt o persoană foarte norocoasă, cu părinți bogați care mi-au oferit o educație deosebită, care au plătit pentru ca eu să pot urma o școală foarte bună. Niciodată nu am încercat să pretind că sunt ceva ce nu sunt’, a mai spus Cameron.

Dar în 2010 am decis să vând tot — acțiuni, toate care au mai rămas—, astfel că pot să fiu foarte transparent. Nu dețin nicio cotă la nicio companie și la niciun fond de investiții ori ceva asemănător‘, a subliniat el.