Pandemia, consecințe mai devastatoare decât tragediile umanității. Cea mai mare scădere a speranței de viață după Al Doilea Război Mondial

Pandemia a avut urmări mai devastatoare decât marile tragedii ale umanității. Datele oficiale arată că speranța de viață a înregistrat cea mai mare scădere de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace.

21 iul. 2021, 17:15
Pandemia, consecințe mai devastatoare decât tragediile umanității. Cea mai mare scădere a speranței de viață după Al Doilea Război Mondial

Pandemia

a avut urmări mai dezastruoase decât marile tragedii ale umanității. Potrivit statisticilor, s-a înregistrat cea mai mare scădere a speranței de viață de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace.

Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, în SUA, speranța de viață a scăzut cu un an și jumătate în 2020, iar această situație a fost cauzată în mare parte de pandemia de COVID-19.

Centrul Național pentru Statistici de Sănătate a arătat că pandemia de COVID-19 a avut un impact de 78% în ceea ce privește scăderea speranței de viață de la 78,8 ani în 2019 la 77,3 ani în 2020.

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, speranța de viața a avut cel mai mare declin,  când speranța de viață a scăzut cu 2,9 ani între 1942 și 1943.

Cele mai afectate de pandemia de COVID-19 au fost comunitățile hispanice și afro-americane, care au înregistrat cele mai mari scăderi. În zonele locuite de afro-americani, speranța de viață a scăzut cu 2,9 ani, de la 74,7 ani în 2019 la 71,8 în 2020.

Pandemia: „Este o scădere îngrozitoare a speranței de viață”

Hispanicii din SUA, care au o speranță de viață mai lungă, au avut o scădere a speranței de viață  3 ani de la 81,8 ani în 2019 la 78,8 ani în 2020. Bărbații hispanici au fost grav afectați cu o scădere de 3,7 ani, iar  COVID-19 a fost responsabil în proporție de 90% pentru această situație.

,„Nu am văzut o scădere ca aceasta de la cel de-al doilea război mondial. Este o scădere îngrozitoare a speranței de viață”, a declarat autorul studiului, Steven Woolf, de la Școala de Medicină a Universității Virginia Commonwealth, citat de site-uil National Public Radio.

Potrivit studiului prezentat de  British Medical Journal scăderea speranței de viață din SUA din 2018 până în 2020 a fost de 8,5 ori mai mare decât scăderea medie din alte 16 țări cu venituri ridicate, relatează evz.ro.

 


loading...