Şeful OMS: „Pandemia este un test și lumea eșuează”

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susţine că suntem în "primele etape ale unui nou val COVID-19".

21 iul. 2021, 11:57
Şeful OMS: „Pandemia este un test și lumea eșuează”

Şeful OMS vine cu noi avertismente dure. Lumea se află la începutul unui alt val de infecții și decese de Covid-19, a declarat miercuri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform CNBC. Vorbind membrilor Comitetului Olimpic Internațional din Tokyo, Tedros a declarat că eșecul global de a distribui vaccinuri, teste și tratamente alimentează o „pandemie cu două căi”. Țările care au resurse adecvate, cum ar fi vaccinurile, se deschid, în timp ce altele se blochează în încercarea de a încetini transmiterea virusului.

Şeful OMS spune că, cu cât pandemia se prelungește mai mult, cu atât va aduce mai multe tulburări socioeconomice. „Pandemia este un test și lumea eșuează”. El a avertizat că „la 19 luni de la pandemie și la șapte luni de la aprobarea primelor vaccinuri, suntem acum în stadiile incipiente ale unui alt val de infecții și decese”. Tedros a adăugat că amenințarea globală a pandemiei se va menține până când toate țările vor avea un control asupra bolii.

OMS, avertismentul care dă fiori omenirii: „Pandemia nu s-a terminat. Este posibil să apară noi variante ale coronavirusului mult mai periculoase”
Jocurile de la Tokyo urmează să se deschidă vineri, după ce au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei. Numărul cazurilor în zona capitalei japoneze au crescut cu peste 1.000 de noi infecții zilnic în ultimele zile. La nivel național, Japonia a raportat peste 848.000 de cazuri Covid și peste 15.000 de decese pe fondul unei lansări relativ lente a campaniei de vaccinare.

Primul caz pozitiv de Covid-19 a lovit satul sportiv în weekend și, până în prezent, peste 70 de cazuri au fost legate de Jocurile de la Tokyo.

Semnal de alarmă OMS: Europa va fi lovită de al treilea val Covid. Milioane de oameni sunt încă nevaccinați. „Este inacceptabil”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) revine cu o nouă solicitare către China. Specialiştii vor permisiunea de a realiza verificări suplimentare în laboratoarele din Wuhan unde au fost identificate primele cazuri de COVID-19.

China ar fi încercat să ascundă analizele de secvenţiere ale virusului, iar în urmă cu puţin timp serviciile secrete americane au aflat că mai mulţi angajaţi ai laboratorului din Wuhan au fost spitalizaţi cu simptome asemănătoare COVID încă din toamna anului 2019.