Pandemia de coronavirus întârzie lansarea noului iPhone

Compania americană Apple a anunţat că noul iPhone, care va fi lansat în toamna acestui an, va ajunge pe piaţă cu câteva săptămâni întârziere faţă de anii precedenţi, fără să precizeze de exact de câte săptămâni este vorba, anunţă News.ro.

RomaniaTV.net
02 aug. 2020, 05:24
Pandemia de coronavirus întârzie lansarea noului iPhone

Anunţul a fost făcut de directorul financiar al Apple, Luca Maestri, executivul companiei americane spunând că va fi vorba de o întârziere de câteva săptămâni.

iPhone-urile noi intră, în general, pe piaţă în luna septembrie, în ţările aflate în primul val, ceea ce înseamnă că, în funcţie de câte săptămâni înseamnă termenul indicat în acest caz, anul acesta noile iPhone-uri ar putea ajunge pe piaţă începând cu octombrie.

Deşi Maestri nu a intrat în amănunte privind cauzele întârzierii, acesta pare să confirme zvonurile care circulă de mai multe luni. Partenerii Apple încă mai au anumite probleme privind producţia şi livrarea componentelor, probleme cauzate de pandemie.

Este pentru prima oară când o întreagă generaţie de iPhone-uri ajunge pe piaţă cu întârziere. Până acum, doar anumite modele, precum iPhone X sau iPhone XR, au fost lansate mai târziu decât restul modelelor din serie.

Pentru investitorii Apple, amânarea înseamnă că veniturile care intrau până acum în luna septembrie, se vor regăsi, de data asta, în contabilitatea din ultimul trimestru al anului.

iPhone-urile din acest an vor fi primele smartphone-uri cu 5G ale companiei americane, care se numără printre puţinii producători care încă nu au pe piaţă astfel de device-uri.

Citeşte şi: Aplicaţia TikTok, pe cale să fie interzisă în SUA. Joe Biden, candidat la preşedinţie, a interzis membrilor staffului să şi-o instaleze


loading...
Partenerii noștri