Pandemia se întoarce. Lockdown la Moscova timp de o săptămână

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat o “săptămână fără muncă” în capitala Rusiei, interval în care angajaţii din domeniile neesenţiale trebuie să stea acasă.

12 iun. 2021, 21:26
Pandemia se întoarce. Lockdown la Moscova timp de o săptămână

Lockdown la Moscova.

Decizia a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, informează AFP.  “În ultima săptămână situaţia cu privire la propagarea coronavirusului s-a înrăutăţit”, a precizat Sobianin, după ce Moscova a înregistrat 6.701 cazuri de infectare într-o zi, cel mai mare număr de după decembrie 2020.

Ordinul primarului îi afectează pe toţi angajaţii din Moscova, oraş cu aproximativ 12 milioane de oameni, cu excepţia angajaţilor din domeniile  esenţiale.

Încă un deces după vaccinarea cu AstraZeneca. O femeie a murit din cauza cheagurilor de sânge
Astfel, majoritatea angajaţilor din Moscova vor putea reveni la muncă la 20 iunie.

Lockdown la Moscova. Serghei Sobianin a mai anunţat închiderea zonelor de restaurante din centrele comerciale şi a locurilor de joacă. În plus, restaurantele, barurile şi cluburile vor avea interdicţie de servire a clienţilor în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Sobianin le-a cerut angajatorilor să îşi treacă cel puţin 30 la sută din angajaţii nevaccinaţi pe telemuncă, după săptămâna fără muncă.

În ultimele săptămâni, în Rusia s-au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări cu coronavirus, deşi populaţia are acces fără probleme la vaccin.

În ultima zi, la Moscova s-au raportat 6.701 noi cazuri de coronavirus. În 6 iunie, numărul de noi cazuri era 2.936.

Vladimir Putin, avertisment despre aderarea Ucrainei la NATO. „Rachetele lansate din România sau Polonia vor putea ajunge la Moscova în 7-10 minute”