PANDEMIE CORNOAVIRUS. Cea mai bună veste în lupta cu Covid 19

Publicat: Luni, 17 August 2020 09:42 // Actualizat: Luni, 17 August 2020 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de ştiinţă au constatat semne ale imunităţii durabile la Covid-19, chiar şi după infecţii uşoare, arată ultimele studii. 

Noi studii indică faptul că sistemul imunitar stochează informaţii despre coronavirus, astfel încât să se poată lupta din nou, potrivit The New York Times.

Oamenii de ştiinţă care au monitorizat răspunsurile imune la virus încep acum să vadă semne încurajatoare de imunitate puternică şi de durată chiar şi la cei care au dezvoltat doar simptome uşoare de Covid-19, sugerează noi studii.

Anticorpii pentru combaterea bolilor, precum şi celule imune numite B şi T care sunt capabile să recunoască virusul par să persiste mai multe luni după ce infecţiile au dispărut - un răspuns încurajator al organismului la alţi viruşi.

Virgil Musta: cine intră şi cine nu intră la izolare dacă s-a intrat în contact cu o persoană care are Covid 19 

"Lucrurile funcţionează aşa cum ar trebui", a spus Deepta Bhattacharya, imunolog la Universitatea din Arizona şi autor al unuia dintre noile studii care nu au fost încă revizuite.

Deşi cercetătorii nu pot prognoza cât vor dura aceste răspunsuri imune, mulţi experţi consideră că datele sunt un indiciu binevenit că cele mai bune celule ale corpului îşi fac treaba - şi vor avea o şansă de a elimina coronavirusul mai repede decât înainte, dacă vor fi expuse din nou la virus.

"Este exact ce aţi sperat", a spus Marion Pepper, imunolog la Universitatea din Washington şi autor al unui alt nou studiu, care este în prezent revizuit la revista Nature. "Toate datele sunt acolo pentru a oferi un răspuns imunitar protector total".

Protecţia faţă de reinfectare nu poate fi complet confirmată până când nu există dovezi că majoritatea oamenilor care se confruntă cu virusul a doua oară sunt de fapt capabili să devină imuni, a spus dr. Pepper.

Descoperirile ar putea ajuta la stoparea îngrijorărilor recente cu privire la capacitatea virusului de a bloca sistemul imunitar, lăsând persoanele să fie vulnerabile în a repeta boala.

Cercetătorii urmează să stabilească indicii clare că reinfecţiile cu noul coronavirus vor tot apărea, în general la cel puţin câteva luni de când virusul a început să circule printre oameni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus covid covid 19 Deepta Bhattacharya studii covid
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H