PANDEMIE CORONAVIRUS. Adrian Marinescu, medic la Institutul „Matei Balş”: Vor fi sute de cazuri grave pe zi

Adrian Marinescu, medic la Institutul "Matei Balş" din Capitală, spune că vârful pandemiei de coronavirus va fi după sărnătorile pascale. Acesta precizează că vor fi sute de cazuri grave pe zi. 

30 mart. 2020, 08:36
PANDEMIE CORONAVIRUS. Adrian Marinescu, medic la Institutul „Matei Balş”: Vor fi sute de cazuri grave pe zi

Medicul Adrian Marinescu se aşteaptă ca vârful pandemiei de coronavirus să fie undeva după sărbătorile pascale. Acesta precizează că numărul cazurilor grave de coronavirus va fi de ordinul sutelor. 

„Probabil undeva după sărbătorile pascale, probabil spre 1 mai ne vom apropia de vârful epidemiologic. Asta o să însemne un număr mare de îmbolnăviri la nivel de zi. Este foarte greu de spus dacă vor fi poate și o mie de cazuri pe zi. Vorbim de îmbolnăvirile cu totul. Va fi o creștere importantă, se va ajunge la un platou și apoi ușor ușor cazurile astea vor fi în scădere. E foarte greu de spus dacă vor fi și cazuri severe într-un procent apropiat de Italia pentru că știți bine că în lume există un procent care variază destul de mult”, a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 1.

Sute de cazuri grave pe zi

„Sigur vor fi cazuri severe,indiferent de vârstă. Vor fi sute de cazuri grave pe zi. Acum e 2 la sută, atunci poate fi 3 la sută – din 100 de îmbolnăviri 2 sau 3 vor duce la deces. Poate că din 100 – 10 vor însemna forme severe. Dacă facem un calcul și ne gândim că vor fi 1.000 de cazuri pe zi înseamnă că vom putea avea 50 – 100 de cazuri severe care trebuie monitorizate în terapie. Nu există vârstă care să fie ferită total de aceste forme severe de coronavirus.

Dacă ne referim la infectare în general, ea nu ține cont de vârstă sau ține într-o mai mică măsură, persoanele în vârstă se feresc oricum mult mai mult. Cei tineri în continuare din considerente normale sau poate că exagerează uneori ies în continuare foarte des și atunci ne vom aștepta să avem o infectare în România în special în rândul celor tineri”, a precizat medicul.

Citeşte şi Mesajul unei tinere de la Matei Balş: Sunt COVID-19 confirmată, iar de patru zile ocup un pat de spital degeaba


loading...