PANDEMIE CORONAVIRUS. Copil de 9 luni, confirmat cu COVID-19

Un copil de 9 luni, care era internat în Cluj-Napoca, a fost depistat cu COVID-19, iar Direcţia de Sănătate Publică Cluj a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 20:05
PANDEMIE CORONAVIRUS. Copil de 9 luni, confirmat cu COVID-19

„Copilul a fost adus de ambulanţă la Pediatrie, ieri, cu simptome (tuse, febră). A fost confirmat cu COVID-19 azi. Se face anchetă, s-au recoltat probe de la mamă, pentru testare”, a declarat, marţi, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.

După ce a fost depistat cu COVID-19, copilul a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.134 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 131 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: Infecţia cu coronavirus va afecta populaţia României şi în următorii doi ani