Pandemie coronavirus. Cum încearcă Franța să salveze industria auto. Vești excelente pentru Renault

Guvernul francez a elaborat un plan de revitalizare a industriei auto naţionale, care va costa 8 miliarde de euro, din care un miliard de euro va fi destinat exclusiv pentru stimularea vânzărilor de maşini electrice

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 12:06
Pandemie coronavirus. Cum încearcă Franța să salveze industria auto. Vești excelente pentru Renault

Franţa îşi propune să devină principalul producător de maşini ecologice din Europa, cu obiectivul fabricării a un milion de astfel de vehicule în următorii cinci ani, afirmă preşedintele Emmanuel Macron.

Planul vine în contextul pandemiei de coronavirus, care a afectat grav producţia şi vânzările de maşini din Franţa.

Pe lângă salvarea industriei auto, guvernul francez speră ca în urma acestui plan, Franţa să devină lider european în producţia şi vânzarea de maşini cu emisii zero sau reduse.

Renault reduce cu 5.000 numărul angajaţilor din Franţa. Reducerea de personal nu se va realiza prin trimiterea oamenilor în şomaj

„Scopul nostru este ca Franţa să devină liderul european al pieţei de maşinilor electrice şi vrem să producem anual cel puţin un milion de maşini electrificate, în următorii 5 ani,” a declarat Macron.

Planul prevede atât creşterea bonusului de achiziţie pentru maşini electrice, cât şi creşterea primei de casare.

Bonusul pentru achiziţia de maşini electrice va creşte de la 6000 la 7000 de euro, dar doar în perioada 1 iunie- 31 decembrie 2020, şi numai pentru autovehiculele al căror preţ nu depăşeşte 45.000 de euro.

Pentru autovehiculele plug-in hibrid, bonusul va fi de 2.000 de euro, pentru o maşină cu un preţ de până la 50.000 de euro şi a cărui autonomie în mod electric depăşeşte 50 km.

Guvernul va acorda şi prime de casare celor care renunţă la maşinile vechi: 3.000 de euro pentru achiziţia unui autovehicul cu motor diesel sau benzină, respectiv 5.000 de euro în cazul achiziţiei unui autovehicul electric. În cadrul programului sunt eligibile şi maşinile second-hand de ultimă generaţie.

În urma acestui program, stimulentul pentru achiziţia unei maşini electrice va ajunge la 12.000 euro, Franţa devenind ţara care oferă cel generos stimulent pentru achiziţia unei maşini electrice.

Emmanuel Macron a avut o întrevedere cu preşedintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistenţă financiară în valoare de cinci miliarde de euro şi va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.