Pandemie coronavirus. Medicul Olga Simionescu: Numărul deceselor va creşte în România

Olga Simionescu, şefa Secției Dermatologie I a Spitalului Clinic Colentina din București, susține că numărul persoanelor care vor muri din cauza coronavirusului va creşte. 

24 mart. 2020, 14:16
Pandemie coronavirus. Medicul Olga Simionescu: Numărul deceselor va creşte în România

„8 decese azi la noi, deocamdata la pacienti varstnici cu comorbiditati. Numarul lor va mai creste, din multe motive: a crescut puterea de testare, a inceput transmiterea intracomunitara, vine Pastele si se intorc romanii din zonele afectate”, precizează Olga Simionescu într-o postare pe pagina de Facebook.  

Medicul susține că ar fi fost foarte bine dacă autoritățile i-ar fi oprit la granițe pe cei veniți din zonele de risc și ținuți în carantină acolo.

„Ca tot m-a intrebat cineva din presa ieri ce as face daca as putea, ei bine, as pune corturi mari la granita si as tine acolo lumea in carantina, in conditii foarte bune. At the end of the day ne intereseaza rata de mortalitate, in comparatie cu alte tari: 1,21% Romania fata de 0.41% Germania si 9,5% Italia. Deocamdata.

Il urmaresc pe Christian Drosten de la nemti, un virusolog expert care face ca lucrurile sa fie tinute sub control la ei, dupa cum arata rata de mortalitate; el are puterea sa afirme la anumite intrebari: nu stiu, fiind unul dintre corifeii lumii in materie de virusuri. Admite ca nu le stie pe toate, evident ca nu mai are nevoie de validare, de acolo din laboratoarele lui S.F”, mai scrie Olga Simionescu pe pagina de Facebook. 

Citeşte şi Prof. Dr. Olga Simionescu, despre coronavirus: „Vârful în ţara noastră va fi în aprilie”