Pandemie coronavirus. Oraş închis după depistarea unui singur caz de COVID-19

Pandemie coronavirus. Un oraş întreg din nordul Chinei a fost închis după depistarea unui singur caz de infectare cu coronavirus. Autorităţile au început o campanie de testare masivă.

13 dec. 2020, 09:39
Pandemie coronavirus. Oraş închis după depistarea unui singur caz de COVID-19

Pandemie coronavirus. După ce un muncitor în port, în vârstă de 40 de ani, a fost infectat cu coronavirus, autorităţile din oraşul Dongning au anunţat plasarea oraşului „în stare de război”, relatează Agerpres. 

Pandemie coronavirus în China. Restricţii dure după depistarea unui singur caz de coronavirus

În aceste condiţii, circulaţia tuturor mijloacelor de transport a fost oprită, iar orice persoană care doreşte să părăsească oraşul trebuie să prezinte un test negativ realizat cu cel mult 24 de ore înainte.

Citeşte şi Coronavirusul a circulat în Italia înainte de semnalarea sa în China. Simptomele Covid au fost descoperite la un copil de 4 ani

De asemenea, şcolile au fost închise iar restaurantele pot să servească mâncare doar la pachet. În zonele considerate de risc maxim, o singură persoană din fiecare familie poate ieşi din casă o dată la două zile, timp de maxim 2 ore, pentru a face aprovizionarea.

Autorităţile chineze sunt în alertă şi în oraşul Suifenhe, acolo unde un muncitor dintr-o zonă comercială de import-expor, în vârstă de 39 de ani, a fost infectat cu covid-19.

Citeşte şi China i-a oferit un vaccin experimental lui Kim Jong Un. S-a injectat dictatorul împotriva Covid?

În ambele oraşe situate în apropierea frontierei cu Rusia au fost lansate campanii masive de testare ce urmează să se încheie în 3 zile.