PANDEMIE CORONAVIRUS. Peste 80 de cadre medicale de la maternitatea din Timişoara, testate în cursul nopţii

Peste 80 de cadre medicale de la Maternitatea "Dr. Dumitru Popescu" (Odobescu - n.r.) din Timişoara au fost testate pentru coronavirus în noaptea de marţi spre miercuri. Primarul Nicolae Robu a anunţat că trei teste au ieşit pozitive. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 07:04
PANDEMIE CORONAVIRUS. Peste 80 de cadre medicale de la maternitatea din Timişoara, testate în cursul nopţii

Acţiunea de testare a avut loc după ce alte cinci asistente din cadrul unităţii medicale au fost depistate pozitiv, zilele trecute.

„Maternitatea (secţie a Spitalului Municipal care aparţine de primărie – n.r.) nu este închisă. Au fost cinci asistente contaminate, nu se cunoaşte contextul contaminării. De aceea, azi-noapte au fost testate peste 80 de cadre medicale, dintre care trei sunt pozitive, restul negative. Urmează ca Direcţia de Sănătate Publică Timiş să facă o anchetă epidemiologică în interiorul clinicii. S-a testat azi-noapte tot personalul care a fost mai mult sau mai puţin în contact. Cele peste 80 de cadre medicale, chiar dacă sunt negative, vor fi ţinute câteva zile într-o pensiune şi apoi li se vor repeta testele, după trei-patru zile. După rezultatele de la DSP se va decide ce se va face cu maternitatea”, a spus Nicolae Robu, potrivit Agerpres. 

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, Olimpia Oprea, a precizat că după rezultatele transmise de DSP Timiş se va lua o decizie în privinţa organizării activităţii.

Citeşte şi Pacientă de la Spitalul „Sfântul Ioan” din Bucureşti, diagnosticată cu coronavirus. 72 de cadre medicale au fost trimise în izolare

„Primele cinci asistente au luat virusul de undeva din comunitate. Eu am cerut ca zilnic să ne transmită şefii de secţii situaţia epidemiologică a personalului, să vedem dacă prezintă simptome. O singură asistentă, care nu avea circuite comune cu celelalte, a spus că a avut contact cu altcineva (soţul, ambulanţier, a fost testat pozitiv – n.r.), dar celelalte nu au avut contact cu nimeni altcineva. Noi, având fonduri de la primărie pentru teste, am decis să le trimitem acasă şi să le facem testarea, deşi nu se încadrau în definiţia de caz”, a spus Olimpia Oprea.

Managerul Municipalului a mai declarat că, până acum nu sunt probleme cu demisiile angajaţilor, o singură doctoriţă cu jumătate de normă renunţând la integrare, pentru că avea şi probleme de sănătate.

„Dacă cineva vrea să demisioneze, nu putem opri opţiunea. Am încercat să protejăm sistemul, să nu mai dăm concedii medicale personalului, dar unde a existat patologie asociată dovedită cu acte medicale, i-am lăsat în concediu de odihnă”, a mai menţionat Olimpia Oprea.

Citeşte şi Deces provocat de coronavirus, anunţat după patru zile. De vină ar fi un fax ignorat


loading...