Deces provocat de coronavirus, anunţat după patru zile. De vină ar fi un fax ignorat

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cel de-al 79-lea deces provocat de coronavirus, cu o întârziere de patru zile din cauza unui fax ignorat. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, din Bucureşti. 

01 apr. 2020, 05:20
Deces provocat de coronavirus, anunţat după patru zile. De vină ar fi un fax ignorat

O femeie de 84 de ani din București a murit din cauza Covid-19 la Spitalul Universitar din București, în 27 martie. Decesul a fost adăugat la statistica oficială abia marţi, 31 martie, după ce INSP a aflat despre el din presă.

Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în mass media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare, potrivit unui comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică București de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB, potivit comunicatului.

Cu alte cuvinte, de pe numărul de fax la care se raporta inițial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului DSPMB.

Femeia de 84 de ani a ajuns la Urgențe, la Spitalul Universitar, în 26 marți, cu simptome specifice COVID-19. A fost izolată și testată. Rezultatul pozitiv a venit a doua zi. Femeia a murit tot în 27 martie.

Pacienta avea și alte boli – fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică.

Marţi seară, numărul total al persoanelor care au murit din cauza coronavirusului a ajuns la 82, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. 

Citeşte şi Horaţiu Moldovan: Preaviz de 90 de zile, propunere pentru medicii care demisionează


loading...
Partenerii noștri