PANDEMIE CORONAVIRUS. Sector 4: Persoanele rămase fără venituri din cauza crizei ar putea primi sprijin financiar

Publicat: Miercuri, 25 Martie 2020 23:03 // Actualizat: Miercuri, 25 Martie 2020 23:03 // Sursa: romaniatv.net

Locuitorii sectorului 4, care au rămas fără venituri din cauza măsurilor luate în contextul pandemiei de coronavirus, ar putea să primească sprijin financiar de la primăriei. 

"Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricţiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus.

Măsurile de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluţă o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 şi vor fi acordate pentru a acoperi cheltuieli de bază cum ar fi: alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare", potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Ajutoarele de urgenţă vor fi acordate numai pentru perioada decretată ca fiind stare de urgenţă şi vor fi virate în contul curent al titularului, după cum urmează: 500 de lei lunar pentru o persoană singură; 700 de lei lunar pentru familia cu un copil; 1.000 de lei lunar pentru familia cu doi sau mai mulţi copii, relevă sursa citată.

"Solicitările privind acordarea acestui tip de ajutor de urgenţă vor fi transmise online către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4, însoţite de actele de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgenţă, precum şi respectarea unor alte condiţii cumulative precum: cel puţin unul dintre membrii familiei să nu poată beneficia de ajutor de şomaj; veniturile lunare să nu depăşească 1.000 de lei pe membru de familie; să nu aibă altă surse de venit; să nu deţină depozite bancare mai mari de 1.000 de lei", se mai arată în comunicat.

Citeşte şi Soţul unei paciente care a murit de coronavirus susţine că femeia s-a infectat în spital: "Într-o săptămână a pus-o în sicriu"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus. pademie coronavirus Daniel Băluță
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8705
RON
28 Sep
noapte 15 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H