Pandemie coronavirus. Turcia a raportat un număr record de morţi

Pandemie coronavirus. Turcia a înregistrat 362 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore - cel mai mare număr zilnic raportat de la începutul pandemiei, scrie The Guardian.

21 apr. 2021, 21:19
Pandemie coronavirus. Turcia a raportat un număr record de morţi
Turcia a înregistrat 362 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore

Pandemie coronavirus. Numărul total de decese este de 36.975, potrivit datelor de la Ministerul Sănătăţii.

Au fost înregistrate alte 61.967 de cazuri noi în aceeaşi perioadă, numărul total de cazuri de Covid de la începutul pandemiei este de 4.446.591.

În prezent, Turcia ocupă locul al patrulea la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de cazuri zilnice, pe baza unei medii de şapte zile, conform Reuters.

Pandemie coronavirus. Grecia administrează vaccinul de la Johnson & Johnson pe 5 mai

Grecia va începe să administreze vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson pe 5 mai, au anunţat miercuri autorităţile din Sănătate, la o zi după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a anunţat sprijinul pentru folosirea serului, scrie The Guardian.

Aşteptăm decizii de la CDC şi FDA vineri şi apoi de la comitetul nostru naţional pentru vaccinare în următoarele zile. Vaccinările vor începe pe 5 mai„, a spus Marios Themistocleous, coordonatorul vaccinărilor.

Grecia era de aşteptat să înceapă vaccinările cu J&J luni, înainte de apariţia îngrijorărilor cu privire la rapoartele despre tulburări foarte rare de coagulare a sângelui asociate vaccinului. Apoi a anunţat că va aştepta până la anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului înainte de a continua.

Citeşte şi: Tensiuni între Grecia și Turcia, în Marea Egee. Grecii îi acuză pe turci de „manevre periculoase”

Cu toate că EMA a declarat că a găsit legături posibile între cheaguri de sânge foarte rare şi vaccin, a recomandat utilizarea acestuia, spunând că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Agenţia a examinat opt cazuri grave de tromboze în SUA, care a vaccinat mai mult de 7 milioane de persoane cu acest ser, scrie News.ro.