PANDURII – PACOS FERREIRA. Pustai, după eliminarea din Europa League: A fost cel mai bun an

PANDURII - PACOS FERREIRA. Tehnicianul formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Cristian Pustai, a declarat joi seară, după remiza cu Pacos Ferreira, că 2013 a fost cel mai bun an al clubului gorjean, dar şi al său ca antrenor, şi a menţionat că participarea în grupele Ligii Europa a fost o experienţă frumoasă

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 21:32
PANDURII – PACOS FERREIRA. Pustai, după eliminarea din Europa League: A fost cel mai bun an

PANDURII – PACOS FERREIRA. Pandurii Târgu Jiu nu a reuşit să câştige ultimul meci european al sezonului, reuşind doar o remiză albă în faţa portughezilor de la Pacos Ferreira, în grupele Ligii Europa.

Chiar şi aşa, la finalul partidei antrenorul Cristi Pustai a declarat, la Digi Sport, că experienţa europeană a fost una frumoasă şi utilă pentru gorjeni. „Am încheiat cam în stilul nostru, prin acest joc plin de ocazii frumoase şi ratări rarissime. Îmi pare rău că nu am câştigat, erau trei puncte importante pentru noi. Dar, trăgând linie, cred că a fost cel mai bun an al clubului, precum şi pentru mine, ca antrenor. Cred că ar fi trebuit să avem mai multă încredere în noi în vară, să ne fi completat lotul de la început. Noi am mai adus jucători doar când am văzut că ne calificăm, am şi dat jucători în plină campanie, chiar dacă nu a fost o pierdere, pentru că pentru club a fost o afacere profitabilă și clubul s-a autofinanţat astfel. Poate ar fi trebuit să avem mai multe posturi acoperite şi valoric. Acum am avut un lot mai valoros, dar se pare că trebuie să fim mai atenţi când pornim la un asemenea drum lung. Pentru că a fost un drum lung. Am jucat 32 de meciuri oficiale în acest sezon şi mai avem două în campionat, deci încheiem cu 34. Nu am cum să nu invoc şi starea de oboseală, unii jucători au strâns 27 de jocuri”, a spus Pustai pentru Digi Sport.

Întrebat care este cel mai bun moment din acest cel mai bun an al său, Pustai a afirmat că acesta ar fi calificarea în grupele Ligii Europa, din deplasarea din Portugalia. „Mi-e greu să aleg cel mai bun moment al anului. Locul 2 în campionat, calificările sau cele 85 de minute de stare de bine cu Fiorentina… Chiar şi azi a fost un meci frumos. O victorie în grupă ar fi fost cea mai frumoasă performanţă pentru club. Dacă trebuie să aleg un singur moment: acea calificare în grupe în ultimele minute din deplasarea de la Braga”, a precizat Cristian Pustai.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a terminat la egalitate, joi seară, pe Cluj Arena, scor 0-0, cu gruparea portugheză Pacos Ferreira, în ultima etapă din grupa E a Ligii Europa. Cu doar două puncte în şase partide, Pandurii ocupă ultimul loc în grupa din care au mai făcut parte Fiorentina (16 puncte), Dnepr Dnepropetrovsk (12 puncte) şi Pacos Ferreira (3 puncte).