Panică din cauza coronavirusului în Italia. Magazine goale, oraşe în carantină şi evenimente sportive şi culturale anulate

Este stare de alertă în Italia. Oamenii au luat cu asalt magazinele și au golit rafturile după ce autorităţile le-au recomadat să stea în case de teama răspândirii coronavirusului. Imaginile care arată disperarea oamenilor au fost postate pe conturile de socializare. Tot la Milano, autoritățile au luat măsuri dure: gările au fost închise, magazinele funcționează doar câteva ore pe zi și în spitale se fac doar operațiile foarte urgente. 11 orașe din Italia au fost închise. Tot de teama coronavirusului, designerul Giorgio Armani a decis să-și prezinte cea mai recentă colecție într-o transmisiune live pe internet. A fost pentru prima dată în 45 de ani de existenţă ai casei de modă când a fost luată o asemenea decizie.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 08:21
Panică din cauza coronavirusului în Italia. Magazine goale, oraşe în carantină şi evenimente sportive şi culturale anulate

11 orașe din nordul Italiei sunt închise după răspândirea rapidă a coronavirusului, iar străzile sunt goale. Speriați, oamenii din Milano au golit rafturile supermarketurilor și și-au făcut provizii pentru izolarea la domiciliu. Imaginile care surprind disperarea oamenilor au fost postate pe rețelele de socializare.

„În farmacii măştile de protecţie nu mai există de 5-6 zile. Mall-urile la fel sunt pustii. Am înţeles ca sunt închise. Ieri am vazut ca erau goale. Foarte multe magazine au fost închise”, a povestit Adrian Constantin, la România TV.

În spitale se mai fac doar operațiile foarte urgente.”Toate operaţiile au fost spendate şi reprogramate dacă nu sunt urgente”, a mai povestit Adrian Constantin.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”

Gările au fost și ele închise în regiunea italiană Lombardia, pentru stoparea răspândirii virusului ucigaș.

Din cauza cazurilor multiple de infectare cu coronavirus, designerul Giorgio Armani a decis să-și prezinte cea mai recentă colecție într-o transmisiune live pe internet cu sala goală. Mesajul a fost transmis pe rețelele de socializare. A fost pentru prima dată în 45 de ani de existenţă ai casei de modă când a fost luată o asemenea decizie.