Panică în județul Ilfov! Două grenade au fost legată de un gard, în satul Sinteşti UPDATE

A fost panică astăzi în satul Sinteşti, judeţul Ilfov, după ce un bărbat a descoperit o grenadă legată de un gard. Pirotehniştii au intervenit la faţa locului, după ce omul a alertat poliţia, au ridicat dispozitivul şi l-au dezamorsat. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma evenimentului. Povestea s-a repetat însă sâmbătă.

07 ian. 2023, 10:43
Panică în județul Ilfov! Două grenade au fost legată de un gard, în satul Sinteşti UPDATE

UPDATE: O a doua grenadă a fost găsită sâmbătă la aceeaşi adresă.

Polițiștii din comuna Vidra au fost alertați de un bărbat că pe strada principală din Sintești se află o grenadă legată de gardul unei case.

La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Popești Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ilfov, care au făcut cercetări și au dezamorsat imediat dispozitivul, care era unul artizanal, plasat într-un borcan.

Oamenii legii fac cercetări pentru identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, stabilirea situației de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun, potrivit Agerpres.

Citiți și: Cod roşu de intervenţie. Doi morţi şi doi răniţi în Ilfov după ce o maşină a spulberat o căruţă

”La data de 6 ianuarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Vidra au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că, pe strada Principală din satul Sinteşti, localitatea Vidra, se află un dispozitiv artizanal, ce pare a fi o grenadă, legat pe un gard. În cel mai scurt timp, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni, ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă. Poliţiştii ilfoveni au luat imediat toate măsurile, context în care au delimitat şi asigurat perimetrul respectiv”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov.

Potrivit IPJ Ilfov, în urma evenimentului nu au existat victime, dispozitivul exploziv fiind dezamorsat.

”La faţa locului s-au deplasat specialiştii pirotehnici din cadrul SIAS-IGPR, care au constatat că aspectele sesizate se confirmă, iar în urma activităţilor de specialitate, au dezamorsat dispozitivul respectiv. La acest moment nu există pericol de explozie, urmând ca dispozitivul artizanal să fie expertizat de specialiştii INC”, a mai precizat sursa citată.

De asemenea, polițiștii au deschis în acest caz un dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

Citiți și: Incident șocant la o școală din Ilfov. Șase elevi au ajuns la spital după ce au fost expuși la raze ultraviolete chiar de către învățătoare