Cod roşu de intervenţie. Doi morţi şi doi răniţi în Ilfov după ce o maşină a spulberat o căruţă

Fiecare sfârşit de săptămână aduce noi statistici negre pentru România, care deţine an de an primul loc din Uniunea Europeană în topul accidentelor cu victime.

11 dec. 2022, 09:59
Cod roşu de intervenţie. Doi morţi şi doi răniţi în Ilfov după ce o maşină a spulberat o căruţă

Accident grav lângă Bucureşti. Doi oameni au murit şi doi au fost răniţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un autoturism a intrat în coliziune cu o căruţă în localitatea Dimieni, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov.

Evenimentul rutier s-a produs pe DJ 200 B, fiind anunţat printr-un apel la 112. „Din primele verificări, poliţiştii Serviciului Rutier au stabilit faptul că un bărbat a condus un autoturism din direcţia Tunari către Baloteşti, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un atelaj hipo în care se afla conducătorul acestuia. De asemenea în autoturism se aflau şi doi pasageri”, a transmis IPJ Ilfov.

Accident cu şase victime după ce un BMW a intrat pe contrasens

Sursa citată precizează că accidentul s-a soldat cu decesul şoferului autoturismului, în vârstă de 34 de ani, precum şi al conducătorul atelajului, un bărbat de 58 de ani. Cei doi pasageri din autoturism au fost răniţi, fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

A fost activat planul roşu, accident grav, un autocar cu 33 de pasageri s-a răsturnat la Arad. A fost cerut ajutor Ambulanţei Timiş

Un pieton a fost accidentat mortal într-o comună din Olt

Un pieton în vârstă de 46 de ani a fost accidentat, sâmbătă seara, într-o comună din Olt, după ce a fost lovit de o maşină, iar în urma impactului bărbatul a murit.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt a anunţat că poliţiştii au fost sesizaţi, sâmbătă seara, prin apel la 112, cu privire la faptul că, pe strada Radu cel Mare din comuna Cezieni, a avut loc un eveniment rutier.

„Din primele verificări, poliţiştii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Caracal şi un pieton, respectiv un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Grădinile. În urma evenimentului rutier, pietonul a decedat, iar trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Municipal Caracal, în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului”, a transmis IPJ Olt.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

Accident la Buzău – Şoferul de 58 de ani din localitatea buzoiană Vadu Paşii care a accidentat mortal un copil de 15 ani, fiind în stare avansată de ebrietate, a fost reţinut

Şoferul de 58 de ani din localitatea buzoiană Vadu Paşii care vineri seară a accidentat mortal un copil de 15 ani, fiind în stare avansată de ebrietate, a fost reţinut de poliţişti, la finalul audierilor. În vară, bărbatul a avut permisul suspendat tot pentru consum de alcool.

Conform IPJ Buzău, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei în cursul zilei cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracţiinilor de ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Vineri seară, bărbatul a provocat un accident de circulaţie, în urma căruia un copil de 15 ani, elev în clasa a noua la un liceu din oraş, a murit. Când s-a produs accidentul, adolescentul se îndrepta  spre oraşul Buzău, pentru a se întălni cu colegii şi prietenii lui.

„În timp ce conducea autoturismul dinspre Vadu Paşii către municipiul Buzău, bărbatul l-a surprins şi accidentat pe copilul de 15 ani,  care se deplasa pe  acelaşi sens de mers.  În urma impactului deosebit de grav, adolescentul  a fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale, unde ulterior a decedat.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei” a transmis IPJ Buzău.