Panică în nord-estul Franţei: Albinele produc miere albastră şi verde VIDEO

Apicultorii din nord-estul Franţei au intrat în panică atunci când au văzut că albinele lor produc miere în culori neobişnite.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 13:55
Panică în nord-estul Franţei: Albinele produc miere albastră şi verde VIDEO

Mare le-a fost mirarea locuitorilor din nord-estul Franţei când au constatat că albinele lor produc miere în culori „neconvenţionale”, predominante fiind culoarea albastră şi cea verde.

Speriaţi şi nelămuriţi de ce albinele lor produc miere verde sau albastră, apicultorii au început să urmărească albinele.

„De obicei, picioarele albinelor sunt galbene, de la polen. Dar se întorceau cu ele murdare de alte culori”, a explicat preşedintele Uniunii Apicultorilor Francezi. „Iar mierea şi-a schimbat dintr-o dată culoarea. Cunoaştem culorile normale ale mierii. Variază de la alb la galben deschis, galben închis, maro şi chiar negru. Dar nu are niciodată aceste culori”, a continuat el.

Apicultorii au demarat o adevărată anchetă.  Aşa au ajuns să descopere că albinele se înfruptau din reziduurile de la o fabrică de dulciuri de lângă Strasbourg. „Evident, am văzut albine, fac parte din mediul nostru. Dar de când s-a întâmplat asta, ţinem totul înăuntru, pentru ca albinele să nu ajungă la produse”, a declarat unul dintre angajaţii fabricii de procesare.

Apicultorii din regiune sunt acum îngrijoraţi că nu vor putea vinde mierea multicoloră.

  Get Adobe Flash player ‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}”>