Panică în tabăra LGBT+: OMS cere bărbaților homosexuali să reducă numărul de parteneri, din cauza variolei maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu se mai ascunde. Șeful instituției a avertizat bărbații care fac sex cu alți bărbați să reducă numărul de parteneri. 

28 iul. 2022, 12:33
Panică în tabăra LGBT+: OMS cere bărbaților homosexuali să reducă numărul de parteneri, din cauza variolei maimuței

Pandemia de variola maimuței se extinde, iar OMS o spune răspicat: comunitatea LGBT+ trebuie să fie cu ochii în patru, în special bărbații. Măsurile de prevenție sunt cruciale pentru a împiedica proliferarea bolii.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că 98% dintre cazurile de variola maimuţei depistate de la apariţia focarelor în luna mai au fost în rândul bărbaţilor homosexuali, bisexuali şi altor bărbaţi care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. Astfel, el a cerut celor expuşi riscului să ia măsuri pentru a se proteja, potrivit presei internaționale.

„Acest lucru înseamnă să faci alegeri sigure pentru tine şi ceilalţi, pentru bărbaţii care întreţin relaţii sexuale cu bărbaţi. Astfel, este inclusă, pentru moment, reducerea numărului de parteneri sexuali”, a subliniat oficialul OMS.

 

Sfaturi de protecție pentru cetățenii suspecți de variola maimuței. Comunitatea LGBT+, direct vizată

 

Persoanele infectate cu variolă ar trebui să se izoleze şi să evite contactul fizic apropiat, iar cei suspicioși ar trebui să obţină informaţii cu privire la orice partener sexual nou, a mai spus şeful OMS.

Oficialii OMS au mai avertizat că variola maimuţei poate infecta pe oricine se află în contact strâns cu o persoană infectată sau cu îmbrăcămintea sau lenjeriile de pat contaminate. Boala ar putea fi mai gravă în rândul populaţiei vulnerabile, precum copiii sau femeile însărcinate.

Comisarul european însărcinat cu Sănătatea, Stella Kyriakides, a îndemnat, miercuri, cele 27 de state membre să îşi intensifice eforturile pentru a combate focarele din UE, pe care ea le-a numit „epicentrul cazurilor depistate”.