Panică într-o şcoală din Galaţi. Şase copii au ajuns la spital, INTOXICAŢI după ora de chimie

Şase copii de la Şcoala generală nr. 25 din Galaţi au ajuns, joi, la Spitalul de Pediatrie din localitate, cu ambulanţele, după ce li s-a făcut rău în sala de curs, intoxicaţi cel mai probabil cu naftalină.

RomaniaTV.net
17 oct. 2014, 06:06
Panică într-o şcoală din Galaţi. Şase copii au ajuns la spital, INTOXICAŢI după ora de chimie

Copiii cu vârste între 10 şi 11 ani învăţau într-un laborator în care, mai devreme, alţi elevi făcuseră experimente de chimie. La scurt timp după începerea orei, mai mulţi copii au început să se simtă rău, iar unii dintre ei au leşinat.

Conducerea şcolii a sunat la 112 şi ambulanţele i-au transportat pe micuţi la spital. Părinţii copiilor au fost anunţaţi de profesori şi au venit la spital.c

Elevi luaţi cu ambulanţa, şcoală evacuată din cauza unei intoxicaţii

Din primele informaţii rezultă că în sală rămăseseră vapori de naftalină, după ce laboratorul nu a fost aerisit corespunzător.

Potrivit medicilor, elevii care au ajuns la spital prezentau reacţii conjunctivale şi stări de rău şi au rămas sub observaţie, cu toate că erau în afara oricărui pericol.

Directorul şcolii spune că elevii sunt nevoiţi să înveţe în ture şi susţine că sala de clasă a fost aerisită înainte de a intra copiii la ore şi estimează că reacţia ar fi putut fi generată şi de efortul depus la ora de sport.