Panică la metrou, o garnitură a luat foc. VIDEO cu momentul exploziei

O garnitură de metrou a luat foc în momentul în care a ajuns în stația Tineretului.

RomaniaTV.net
20 sept. 2020, 18:32
Panică la metrou, o garnitură a luat foc. VIDEO cu momentul exploziei

UPDATE 22.10 : Defecţiunea de la Staţia Tineretului a fost remediată, iar traficul a fost reluat pe ambele sensuri la metrou. 

Potrivit primelor informaţii, problema tehnică a apărut la o şina, iar prin forta de frecare dintre roată si şină s-ar fi produs explozia. Din primele date, oamenii au fost evacuaţi si nu exista victime, nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.

O garnitură de metrou de pe magistrala M2 a explodat în staţia Tineretului. Potrivit martorilor, în garnitura de metrou au apărut probleme în timp ce se îndrepta, de la staţia Unirii, către Tineretului. În vagoane a fost resimţit miros de fum, iar trenul a oprit între cele două staţii.

Se pare că un cablu electric de la tren, de sub vagon, atingea șina de contact, cu tensiune de 825 Vcc (750 Vcc) și astfel a produs un arc electric. „Nu e grav, însă se întâmplă foarte des” explică un mecanic de tren pentru Antena3. Echipele de intervenţie au oprit tensiunea pentru a remedia problema, însă, la repornire, situaţia s-a agravat.

Călătorii nu sunt sub nicio forma puși în pericol.