Panică la Olimpiada de la Tokyo. A avut loc un atac cu cuţitul: Sunt 9 victime

Nu mai puţin de nouă persoane au fost rănite vineri într-un atac cu cuţitul într-un tren din Tokyo şi un suspect a fost reţinut la puţin timp după producerea faptelor, relatează media locale, potrivit AFP.

06 aug. 2021, 22:50
Panică la Olimpiada de la Tokyo. A avut loc un atac cu cuţitul: Sunt 9 victime

Panică la Olimpiada de la Tokyo. Actele violente de acest gen sunt foarte rare în Japonia, iar acest atac survine într-un moment în care capitala ţării este în alertă maximă, în calitate de oraş gazdă a Jocurilor Olimpice.

Panică la Olimpiada de la Tokyo. A avut loc un atac cu cuţitul: Sunt 9 victime

Agresiunea a avut loc în cursul serii într-un tren care se deplasa de la periferie spre Setagaya, un cartier din vestul Tokyo. O femeie de circa 20 de ani a fost grav rănită, potrivit televiziunii publice NHK, care citează serviciile de salvare.

Locul în care a fost comisă agresiunea este situată la câţiva kilometri de situl olimpic al competiţiilor ecvestre.

Compania feroviară implicată, Odakyu Electric Railway, a anunţat pe site-ul său de internet că a suspendat o parte din serviciul său din cauza unui „atac într-o ramă”, fără a furniza mai multe informaţii. Trenul a fost îndreptat spre o staţie de urgenţă.

Potrivit media, suspectul, un tânăr de circa 20 de ani, a fost arestat de poliţie după ce a mers la un comerciant şi i-a spus acestuia că este autorul atacului.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, autorul faptelor a abandonat la bordul trenului o armă albă, care părea a fi un cuţit de bucătărie, şi un telefon.

Contactate de AFP, poliţia locală şi serviciile de salvare au refuzat orice comentariu în această afacere.

Legile japoneze în materie de arme de foc sunt foarte stricte, dar ocazional au fost comise crime cu alte arme.

În 2019, un bărbat a ucis două persoane, printre care un elev, şi a rănit peste zece persoane într-o răbufnire de violenţă care a vizat copii care aşteptau autobuzul.

În 2018, un bărbatul a fost arestat în centrul Japoniei după ce a înjunghiat mortal o persoană şi a rănit alte două la bordul unui tren.

Citeşte şi: Olimpiada de la Tokyo. Naţionala de fotbal a României şi-a aflat adversarele din grupă, sunt şanse mari pentru tricolori să se califice în sferturi

Citeşte şi: Scandal diplomatic la JO 2020 de la Tokyo. Polonia îi acordă o viză umanitară atletei belaruse Kristina Ţimanuskaia, dusă „cu forţa” la aeroport în vederea repatrierii


loading...