Panică la un liceu din Cisnădie! Un tânăr a amenințat-o pe o fostă colegă cu pistolul, în fața profesoarei și a celorlalți elevi

Panică într-o liceu din Cisnădie! Un elev a intrat în unitatea de învățământ și a amenințat-o cu un pistol de tip airsoft pe o fostă colegă cu care avea niște neînțelegeri mai vechi.

19 mart. 2021, 17:53
Panică la un liceu din Cisnădie! Un tânăr a amenințat-o pe o fostă colegă cu pistolul, în fața profesoarei și a celorlalți elevi

Update

. Tânărul responsabil pentru incidentul din liceu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Știre inițială

Panică într-o liceu din Cisnădie! Un elev a intrat în unitatea de învățământ și a amenințat-o cu un pistol de tip airsoft pe o fostă colegă cu care avea niște neînțelegeri mai vechi.

Totul s-a întâmplat sub privirile înspăimântate ale profesoarei de matematică.

Tânărul a intrat în școală înarmat cu un pistol de tip airsoft, în vârstă de 18 ani. În urmă cu doi ani s-a transferat de la Liceul Gustav Ghundish din Cisnădie la o școală din Sibiu. A ținut legătura cu o parte dintre foștii colegi, iar profesorii îl cunoșteau.

Elevul s-a prezentat la fostul liceu și le-a spus profesorilor că a venit să discute cu foștii colegi despre o temă pe care o avea în pregătire.

”La 08:30, elevii de gimnaziu urmau să vină la școală. Un fost elev a venit să-și viziteze foștii elevi de clasă. (…) Mecanicul care are și atribuții de pază l-a întrebat ce face, cum e, băiatul era liniștit, nu prezenta semne de agitație. A spus că asteaptă colegul respectiv, a intrat în curtea școlii, s-a întâlnit și cu profesorul de istorie. L-a întrebat ce mai face, și a spus că vine să-și viziteze fosta clasă. Nu a fost cazul să luăm măsuri pentru că nu era agresiv”, a declarat Gabriela Dietrich, directorul școlii Gustav Gundish Cisnădie.

”A intrat la ora de matematică și a început să amenințe o elevă aflată la tablă că, dacă nu-i arată acele mesaje, o așteaptă cu ăsta, și i-a arătat pistolul. Elevii s-au speriat. I-au cerut să plece din clasă, a ieșit, și profesoara urgent a venit și a anunțat poliția. Am aflat că a fost găsit acasă, pistolul a fost aruncat în apă”, a mai spus directorul școlii.

După incident, profesorii au sunat la 112 și polițiștii au pornit pe urmele tânărului. A fost găsit acasă și apoi a fost reținut.

Dascălii de la liceul Gustav Gundish spun că elevul era introvertit și nu era foarte prietenos, iar uneori intra în conflict cu colegii săi de clasă. Acesta ar fi fost și motivul pentru care el s-a  transferat de la liceul din Cisnădie la o școală din Sibiu, în urmă cu doi ani.

Reacția oamenilor legii

Un tânăr de 18 ani a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a intrat într-un liceu din Cisnădie, judeţul Sibiu, şi a ameninţat o fată cu un pistol.

”Un tânăr de 18 ani, domiciliat în Cisnădie, a fost reţinut de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cisnădie, fiind cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, a transmis, vineri, IPJ Sibiu.

Reţinerea s-a dispus pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi tânărul a fost prezentat instanţei care a dispus aplicarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

”La data de 17.03.2021, în jurul orei 10:10, Poliţia Oraşului Cisnădie a fost sesizată telefonic de un cadru didactic al unui liceu din oraş, cu privire la faptul că în jurul orei 08:35, tânărul de 18 ani ar fi intrat într-una din sălile de clasă având în mână o armă aparent neletală, ameninţând cu acte de violenţă o elevă. Tânărul a părăsit imediat clasa, însă la scurt timp după sesizare a fost identificat de către poliţişti şi condus la sediul Poliţiei Oraşului Cisnădie

Tot cu privire la armă, a declarat că era un pistol de tip airsoft cu bile din plastic. Pistolul a fost căutat în albia pârâului Valea Argintului de către poliţişti şi o grupă de pompieri din cadrul SVSU Cisnădie însă, nu a fost găsit având în vedere şi debitul mărit al pârâului ca urmare a precipitaţiilor căzute în ultima perioadă”, au mai prcizat poliţiştii.

Citește și Admitere liceu 2021. Fişa de înscriere, trimisă școlilor de Comisia Națională de Admitere. Cine sunt elevii care o completează primii DOCUMENT

Citește și Mărturii cutremurătoare despre profesoara de la liceul din Constanţa, care jignea elevii: Mamele voastre s-au drogat, voi sunteţi mutanţi!