Panică pe o plajă din Turcia. Mai mulţi turişti au confundat un ţipar cu un rechin şi l-au gonit cu un mop FOTO+VIDEO

Speriaţi, probabil, de recentele evenimente din Egipt, unde două femei, printre care şi o româncă, au fost ucise în atacuri ale rechinilor, turiştii aflaţi pe o plajă din Turcia au intrat în panică, după ce au văzut ceea ce părea să fie profilul unui rechin, care înota printre persoanele aflate în apă.

07 iul. 2022, 08:33
Panică pe o plajă din Turcia. Mai mulţi turişti au confundat un ţipar cu un rechin şi l-au gonit cu un mop FOTO+VIDEO

Majoritatea oamenilor aflaţi în apă la vederea „rechinului” au preferat să se pună cât mai repede la adăpost, dar un turist temerar a abordat „frontal” problema şi a gonit „monstrul” cu un mop.

Scena a fost filmată de pe mal şi a devenit virală. Autorităţile din Marmaris, acolo unde s-a produs incidentul, au venit cu clarificări. Rechinul era, de fapt, un ţipar de Mediterana, care este complet inofensiv. Turcii nu s-au putut abţine să nu-l ironizeze pe luptătorul cu mopul.

„În Marmaris nu sunt rechini, deci ustensila de curăţat podele nu trebuie să devină un accesoriu pentru turişti”, au comentat aceștia.

Un alt atac al unui rechin s-a petrecut recent în SUA, unde

Addison Bethea se afla în apă, în Keaton, Florida, și căuta scoici. Chiar în acel moment un rechin a venit și a atacat-o. Fratele tinerei a văzut-o cum se zbate și s-a dus cât a putut de repede să o salveze.

Cei doi au povestit experiența înfiorătoare prin care au trecut joia trecută.

Citeşte şi: Un turist a fotografiat momentul în care Roxana Donisan este atacată de rechin. Trupul româncei este adus vineri în ţară

„Nu știam exact ce să fac, dar auzisem că trebuie să lovești rechinul în nas pentru a-l alunga, dar eu nu am putut să fac asta. Așa că am început să-l lovesc în față, apoi i-am băgat degetele în ochi și am încercat să-l alung de pe mine, dar m-a mușcat de mână”, a povestit Addison, potrivit The Independent.

Adolescenta a început să țipe după ajutor, iar fratele ei, Rhett Willingham, care e pompier, i-a sărit în ajutor. „Am auzit-o scoțând un sunet, ca și cum era speriată. Am văzut rechinul și sângele, am înotat acolo și am alungat rechinul”, a povestit fratele ei.

Willingham s-a luptat cu rechinul și a reușit să-și tragă sora într-o barcă. I-a pus cât de repede a putut un garou pe picior ca să oprească sângerarea, iar apoi a dus-o la spital.

Medicii au decis că singura șansă a lui Addison e să-i fie amputat piciorul deasupra genunchiului. Cu toate acestea, tânăra încearcă să-și păstreze optimismul.

„Până la urmă, o să fie mult mai ușor. Aștept operația, să fiu sinceră. M-am săturat să stau tot timpul în pat. Toți cei care mă cunosc știu că tratez totul cu umor, așa că da, îmi plac rechinii de pluș”, a adaugă Addison.

Citeşte şi: Cerul s-a făcut brusc verde. Imaginile care au bulversat o lume întreagă GALERIE FOTO